DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Az új Renault-motor igazolja a döntésem

Monzában mutatkozott be a Red Bull autóiban a francia gyártó legfrissebb fejlesztésű erőforrása. Ennek ereje meggyőzte Daniel Ricciardót arról, hogy megfelelően döntött, hogy jövőre átigazol.

Hónapok óta ismeretes, hogy a Red Bull tizenkét (eleinte rendkívül sikeres) közös év után szakít a Renault-val és a jövő évtől a Honda erőforrásait használja, ahogy azt fiókcsapata, a Toro Rosso már idén is teszi. Egyértelmű, hogy jókora kockázat volt a váltásban, de a jelek arra utalnak, hogy a Red Bull egészen jól is kijöhet a japánokkal való szövetkezésből. A Honda legújabb fejlesztése (az adatok szerint) ugyanis húsz lóerővel többre képes, mint a Renault legújabb motorja.

Daniel Ricciardo azonban nem ezt az utat választotta és mindenkit teljesen meglepve, augusztusban bejelentette, hogy elhagyja az energiaitalos istállót, helyette a gyári Renault ajánlatát fogadja el és 2019-től náluk versenyez. Bár a franciák sem éppen villognak mostanában a motor tekintetében (idén ismét relatíve gyenge és megbízhatatlan egységgel álltak elő), a legújabb, C-specifikáció nagyon tetszik az ausztrálnak.

Csak jövőre tudjuk meg, hogy valóban jól döntött-e Ricciardo a váltással


Jövőre ugyanis ez a variáns képezi a fejlesztett motor alapját. „Amióta Renault-erőforrással versenyzem, többször kaptunk frissítéseket, némelyik működött, némelyik nem. Ez az igazság. Nagyon frusztráló és demoralizáló tud lenni, amikor felfokozott várakozással tekintünk valami elé, aztán végül nem hozza a kívánt eredményt” – idézi Daniel Ricciardót a Motorsport.com szakoldal.

„Legutóbbi dobásuk viszont komoly pozitívum, látható előrelépést jelent, ez pedig pozitív érzéssel tölt el. Az évad hátralevő részére is ösztönzőleg hat és természetesen a jövőmet tekintve is kifejezetten pozitív.”

„Pilótaként érezzük a különbséget, különösen az időmérőn. Most először volt az az érzésem, hogy igazán húz a motor, amikor rendesen feltekertük. Egy lépés a megfelelő irányba, ebben biztos vagyok. Ez lesz a jövő évi motorunk alapja, a tervek szerint 2019-ben ennél még jobban is teljesítünk” – tette hozzá Ricciardo, aki úgy érzi, az erősebb egység igazolja, hogy jól döntött, amikor aláírta szerződését a Renault-nál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: