DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Megnevezte másik pilótáját az Alfa Romeo Sauber

Kedden teljessé vált a svájci kiscsapat 2019-es felállása: teljes csere történik, a Ferrarit elhagyó Raikkönen csapattársa egy Ferrari-védenc lesz. Kiemelték, az olasz nemzetiségnek fontos szerepe volt a döntésben.

Az idén Charles Leclerc és Marcus Ericsson duójával induló Alfa Romeo Sauber teljesen új párosítással vág neki a következő Formula-1-es szezonnak, a két héttel ezelőtt bejelentett Kimi Raikkönen csapattársa Antonio Giovinazzi lesz. A 24 éves olasz jól ismeri a Saubert, hiszen 2017-ben két nagydíjon a csapatnál helyettesítette Pascal Wehrleint, idén pedig nem csupán Maranellóban, de Hinwilben is ő a hivatalos tartalékpilóta, számos szabadedzésen láttuk az istálló színeiben.



A Sauber sajtóközleménye kitért arra, hogy főszponzorként az Alfa Romeónak joga van kijelölni az egyik versenyzőt, „az Alfa Romeo és egy olasz pilóta összeállása pedig természetes volt.”

„Nagy örömmel jelentjük be teljes versenyzői felállásunkat a 2019-es szezonra” – nyilatkozta Frederic Vasseur csapatfőnök. „Először Kimi Raikkönent szerződtettük, egy különösen tapasztalt versenyzőt, aki közreműködik majd autónk fejlesztésében, és a csapat egészének fejlődését felgyorsítja majd. Az Alfa Romeóval együtt örömmel üdvözöljük Antonio Giovinazzit, aki Charles Leclerc helyét veszi át. Már volt lehetőségünk együtt dolgozni vele a múltban, és bebizonyította, hogy nagy potenciállal rendelkezik. Nagyon elszántak és motiváltak vagyunk, célunk folyatni az előrelépést és együtt harcolni az olyan helyezésekért, melyek számítanak.”

A korábbi F3-as és GP2-es ezüstérmes Giovinazzi, aki nem lesz teljesen újonc, mivel korábban két nagydíjon indult már az F1-ben, ezekkel a szavakkal mutatkozott be régi-új csapatánál: „Egy álom válik valóra, hatalmas öröm esélyt kapni, hogy ennél a csapatnál versenyezhetek. Olaszként nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan ikonikus és sikeres márkát képviselhetek a sportban, mint az Alfa Romeo. Szeretném megköszönni a Scuderia Ferrarinak és az Alfa Romeo Saubernek, hogy megadták ezt a lehetőséget.

Giovinazzi – Jarno Trulli és 2011 óta az első állandó olasz pilóta – érkezése egyben azt is jelenti, hogy Marcus Ericsson nem folytatja versenyzőként, ám harmadik pilóta és márkanagykövet státuszban marad a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: