DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szomorúan búcsúzik legjobb csapattársától Vettel

A Ferrari vezérpilótája nagy biztossággal jelenti ki, hogy Raikkönen volt eddigi legjobb csapattársa: az évek során sosem volt ellentétük egymással. Elárulta, Leclerc-rel még nem beszélt a bejelentés óta.

Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen négy évet töltöttek közösen a Ferrarinál, kapcsolatuk pedig közismerten jó volt. Vetteltől megkérdezték, a 2019-ben Sauberhez igazoló finn volt-e pályafutása legjobb csapattársa:

„Igen, abszolút. Van, amit ki lehet fejezni számokban és eredményekben, de én úgy gondolom, nem ez a legfontosabb. Szerintem a legfontosabb az, hogy a csapattársak tiszteljék egymást. Számít, mennyit sz*roztok egymással, Kimivel pedig ilyen az elejétől kezdve semennyi sem volt. Nem hiszem, hogy ez változni fog már a végéig. Charles (Leclerc) nagy lehetőséget kapott, ugyanakkor szomorú, hogy Kimi többet nem lesz nálunk, mivel jól kijövök vele, annak ellenére, hogy különbözők vagyunk. Kölcsönösen tiszteljük egymást” – mondta az Autosportnak Vettel.



A „csapatdinamika” kifejezés az elmúlt években elsősorban a Mercedes kapcsán – Bottas érkezése Rosberg helyére Hamilton oldalán – merült fel. Változik a dinamika a Ferrarinál? „Nyilván mindig változik, de őszintén szólva egyelőre nem változik semmi. Ezért inkább a következő versenyekre fókuszálok, nem a jövő évre. Neki ez remek lehetőség lesz, hosszú ideje van már a pilótaprogramban, jó látni, hogy előre lehet lépni onnan. De nem gondolkodom ilyesmin, ezért nincsen hozzáfűznivalóm. Mindenki más, így biztosan más lesz a dinamika is, de jó srácnak tartom, és úgy vélem, be fog illeszkedni.”

„Ha gyors és tehetséges vagy, akkor az életkor nem számít, lehetsz papíron öreg. Kimi erre a legjobb példa, két jó példa van már” – tért ki arra Vettel, hogy a Ferrari jól tette-e, hogy a jövőt figyelembe véve fiatal versenyzőt választott. „Megteszünk mindent, hogy formáljuk, és csapatként akarunk együtt dolgozni. De ez egyelőre nem számít, majd jövőre fog.”

A Leclerc-nél tíz évvel idősebb Vettel elárulta, a bejelentés óta még nem beszélt leendő csapattársával: „Így igaz, nincs meg a száma, de egyébként is biztos vagyok benne, hogy elfoglalt volt mostanság. Ha találkozom vele, biztosan megtalálom a megfelelő szavakat. Úgy sejtem, lesz időnk telefonszámot cserélni a jövőben” – zárta Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: