DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Még egy győzelmi esélye lesz a Red Bullnak

Bár korábban arról beszéltek, Szingapúr az utolsó lehetőség, mind Christian Horner, mind Toto Wolff arra számít, az RB14 Mexikóban ismét formában lesz – addig pedig meglepetést okozhat.

A nyári szünetet követően Szingapúr volt az a pálya, melyet legjobban vártak Milton Keynes-ben: karakterisztikájából fakadóan itt nyílt a legtöbb esély a Red Bull győzelmére. Az első helyet végül nem sikerült elérni, Max Verstappen a második pozícióban hozta be versenygépét. Bár Helmut Marko tanácsadó korábban úgy fogalmazott Daniel Ricciardo csapatértekezletekről való kizárása kapcsán, hogy „Szingapúrban még minden információt meg fog kapni, mivel ez lehet utolsó esélyünk a győzelemre idén”, Christian Horner szerint még egy lövésük lesz.

„Úgy gondolom, Mexikó valószínűleg az egyetlen megmaradt lehetőségünk, ha normál körülmények fogadnak” – beszélt a Red Bull csapatfőnöke a motorsport.com-nak az október végén esedékes mexikóvárosi futamról. „Remélem, össze tudunk még szedni néhány dobogót az év vége előtt.”



Az Autodromo Hermanos Rodriguezen – ahol a nagy tengerszint feletti magasság visszafogja a motorerőt – 2017-ben Max Verstappen szerzett győzelmet, igaz, hozzá kell tenni, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton első körös ütközésük miatt nem jelentettek fenyegetést rá. Ugyanakkor egy rivális csapatvezető szintén úgy gondolja, a Red Bullt számításba kell venni Közép-Amerikában:

„A Red Bull valódi tényező volt Szingapúrban és talán még több szerepet játszhatnak az év végéig” – mondta Toto Wolff, a Mercedes első embere. „Jó, hogy ők is ott vannak a harcban, a rajongóknak és versenyzésnek is használ, mi élveztük. Mexikó lesz a következő helyszín, ahol papíron tényleg gyorsak lehetnek, de ki tudja, mi történik addig Szocsiban és Suzukában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: