DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Grosjean: A gumikezelés lehet Szocsi kulcsa

Oroszországban folytatódik a harc a negyedik helyért a középmezőny csapatai között. Romain Grosjean úgy érzi, most közel állnak ehhez, de javítaniuk kell egy-két dolgon a jó eredmény eléréséért.

Zsinórban második hétvégén maradt pont nélkül az amerikai alakulat: Monza kizárással végződött, Szingapúrban pedig a gumikkal szenvedtek a Haas pilótái. Grosjean szerint Szocsiban a gumikezelésen kell javítani, ha ismét pontot akarnak szerezni.

„Szingapúrban az volt a probléma, hogy nem tudtuk magunkat az első tízbe kvalifikálni a hiperlágyakon. Ráadásul a versenyen sem maradtak sokáig életben a másik két keverékhez képest, ez pedig eléggé megnehezítette a stratégiánkat.”

„Szocsiban meglátjuk, hogyan működnek majd a hiperlágyak. Nagyon jó a gumi egy körön, de mégis mennyit bírhat? Döntenünk kell majd erről a kérdésről, ha be akarunk kerülni a Q3-ba, vagy valami mást kell kitalálnunk” – kezdte Grosjean.

 grosjean-szocsi-elozetes-2018



A francia versenyző szerint egyértelműen a gumikezelés lehet a kulcs: „Jó a tempónk, és az autó is jól működik, ami nagyon biztató egy nehéz Monaco után. Szocsinak feküdnie kellene a Haasnak. A kulcs az lesz, hogyan fognak működni a gumik Oroszországban, és ez az, amit nem csináltunk jól a múltban. Biztos vagyok benne, hogy idén ez sokkal jobb lesz.”

Nagy a harc a három nagycsapat mögötti pozícióért több alakulat között, amiről Grosjean a következőt gondolja: „Ez nagyon érdekes és izgalmas. Mindent meg fogunk tenni a konstruktőri negyedik helyért. Sok minden történhet, még nyílt a harc, és úgy vélem, ez akár év végéig is eltarthat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: