DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sokat mond Ericssonról a Leclerc-szerződés

Marcus Ericsson csapattársához méri magát. Úgy véli sokat fejlődött az elmúlt időszakban és sokatmondó, hogy monacói csapattársát a Ferrari szerződteti. Szerinte ő is megérdemli, hogy maradjon.

Nagy a harc a húsz pilótaülésért a Formula-1-ben. Mivel az elmúlt héten hivatalosan is bejelentették, hogy Charles Leclerc a Ferrarihoz, Kimi Raikkönen pedig vele helyet cserélve az Alfa Romeo-Sauberhez csatlakozik, egyértelművé vált, hogy a svájci istállónál már csak egy hely kiadó jövőre.

Igen sokan állnak sorba a száguldó cirkuszba való be-, illetve visszakerülésért, de Marcus Ericsson szerint az elmúlt versenyhétvégéken egyértelműen bizonyította, hogy helye van a mezőnyben. Az egyre tapasztaltabb svéd szerint csak meg kell nézni, milyen teljesítményt nyújtott nyáron csapattársához képest, akire a Scuderia lecsapott, de közben nem volt nagy különbség a két pilóta között.

Való igaz, Ericsson idén már négyszer szerzett pontot (Leclerc hatszor) és legutóbb is csak kevéssel maradt le róla. A svéd helyzetét nehezíti, hogy Raikkönen a Ferraritól független szerződést írt alá régi-új csapatával, így a Ferrarinak opciója lehet a másik ülés tekintetében. A szóbeszéd szerint Antonio Giovinazzit szeretnék bejuttatni a svájciakhoz.

Egy lapon említhető az Alfa Romeo-Sauber két versenyzője?


Ericsson úgy érzi, most már simán összehasonlíthatóvá vált teljesítménye, szupertehetségesnek mondott csapattársával. „Ugyan nem adtak meg határidőt, de egyértelmű, hogy hoznom kell az eredményeket. Úgy érzem, sikerült is szintet lépnem az elmúlt öt-hat versenyhétvégén. A Szingapúrt megelőző utolsó öt versenyen több pontot szereztem, mint Charles és csapattársamat leszerződtette a Ferrari. Úgy gondolom, ez sokatmondó rám nézve is” – nyilatkozta Marcus Ericsson. Azt azért tegyük hozzá, hogy Leclerc-t példátlan pechsorozat sújtotta a Brit és a Belga Nagydíj között.

„Így szeretném folytatni, netán tovább javulni. Nagyon kell nyomnom a gázt, hogy jó benyomást keltsek, de hogy ez elég lesz-e egy szerződéshosszabbításhoz, az nem rajtam múlik. Az elmúlt évekhez képest jóval nagyobb a harc az ülésekért, ezt Kimi leigazolása mutatja igazán.”

„Már csak egy ülés kiadó a jövő évre (a csapatnál), így keményen kell dolgoznom és teljesítményemmel felhívnom magamra a figyelmet, hogy itt a helyem. Nagy a nyomás, de én ezt még szeretem is. Általában akkor versenyzem a legjobban, ha nagy teher van rajtam, úgyhogy nincs vele gondom” – tette hozzá a svéd.

Ericsson esélyeit ronthatta az elmúlt versenyhétvége, ahol az időmérőn hét tizedmásodpercet kapott Charles Leclerc-től, a versenyen pedig ugyan csak két pozícióval végzett a monacói mögött, ám időben fél perc volt a távolság a két versenyző között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: