DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen miatt nem merült fel Alonso a Red Bullnál

A spanyol nem volt opció a csapatnál, mondta a holland, utalva arra: olyan versenyzőt kerestek, akivel jól ki tud jönni. Gasly fantasztikus lehetőségnek nevezi, hogy az ifjú tehetséggel osztozhat a garázson.

A visszavonuló Fernando Alonso azt állította, a Red Bull idén kétszer is meg akarta szerezni szolgálatait, de ő – ahogyan a pályafutása során összesen hat alkalommal – nemet mondott az istállónak. Ki is alakult egy kisebb szócsata Christian Hornerrel, az istálló csapatfőnökével. Hetekkel azután, hogy a vita elült, de Max Verstappen is hozzászólt az Alonso-ügyhöz: csapata sosem számolt a kétszeres világbajnokkal.

„Alonso nem volt opció, ezt tudom” – idézi a motorsport.com Verstappent, akinek a Toro Rossóból fellépő Pierre Gasly lesz új csapattársa. „Nagyon jól kijövök Pierre-rel, és úgy gondolom, ezt a Red Bull is számításba vette. Olyan versenyzőt kerestek, akivel jóban vagyok és csapatban is együtt tudunk működni. Ezért választották végül Pierre-t.”



Gasly is várakozással telve beszél arról, hogy Verstappen csapattársa lesz: „Max személyében egy fantasztikus versenyző mellett leszek, aki igazán tehetséges, nagyszerű eredményeket ért el. Ez számomra fantasztikus lehetőség. Alig várom, hogy belekezdjünk, és remélem, hogy tényleg versenyképesek leszünk a következő évben. Az elmúlt évek során a Red Bull végig erős volt, ezért nincs kétségem: izgalmas idők várnak rám jövőre.”

Verstappennek egy másik kijelentése is volt a napokban, amelyet olvasva felvonhattuk szemöldökünket. „Ha megnézzük Szingapúrt, világosan láthatjuk, hogy a mezőny legjobb autójával rendelkezünk” – mondta a 20 éves pilóta, hozzátéve, hogy a Honda erőforrások és győzni akarás tekintetében is jobban áll a Renault-nál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: