DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nem vesz F1-es ülést tehetségeinek a Mercedes

Toto Wolff szerint ez veszélyes lépés lenne és nem akarnak lavinát elindítani - úgy véli, hogy a fiatalokat jó dolog segíteni, de az ő forrásaik 99%-a az első csapatra megy, ilyenre nem tudnak költeni.

Nem fogja pénzzel Formula-1-es üléshez segíteni fiatal tehetségeit a Mercedes - mondta Toto Wolff az Autosport kérdésére. Az istálló vezére már többször is élesen kritizálta a rendszert és hogy a feltörekvő pilótáknak egyszerűen nincs elég hely a legmagasabb szinten, nemrég pedig Pascal Wehrlein kezdét el is engedte a csapat - így is ott van azonban még a sokra hivatott Esteban Ocon, valamint az F2 idei bajnokesélyes, George Russell, akinek nem jut F1-es ülés jövőre.

"Veszélyes lenne elindítani a lavinát azzal, hogy fizetünk valakinek azért, hogy versenyezhessenek a hozzánk kötődő fiatalok. Támogattuk Pascalt és Estebant két évig, segítettünk George-nak eljutni oda, ahol most van, viszont egy bizonyos szinten, ha már nincs értelme az üzletnek, akkor az nem jó" - nyilatkozta Wolff.

mercedes-ocon



"A fiatal tehetségek mindig izgalmasak, mindig jó érzés segíteni nekik, hogy bejussanak a Formula-1-be és ott megírják a maguk történetét, mind szeretnénk megtalálni a következő szupersztárt. A Mercedes fő célja azonban az első csapat futtatása és hogy a lehető legjobb pilóták üljenek az autóban, hogy harcolhassunk a futamgyőzelmekért és a bajnoki címekért. A forrásaink 99%-a erre megy, szóval a fiataloknak az érzelmi szemponton túl kereskedelmi szempontból is ki kell fizetődniük" - magyarázta.

Wolff szerint egyébként most válaszút elé érkezett az utánpótlás-nevelésük, hiszen ahogy arról már többször is beszélt, ha nincs hely ezeknek a fiataloknak, akkor nincs értelme ennyi pénzt, időt, energiát fordítani a tehetségek nevelésébe. Wehrleintól megváltak, Ocontól és Russelltől viszont nem, annak ellenére, hogy több csapatnál is lett volna helye a franciának, ha nem kötődne még mindig a Mercedeshez.

"Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből Esteban és George számára, aztán majd eldöntjük, hogy hogyan tovább" - mondta erre Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: