DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Leclerc: Nem fogok királykodni a Ferrarinál

A Maranellóba tartó monacói pilóta eddig sem egójáról volt ismert, most pedig meg is ígérte, új szerződése sem fogja megváltoztatni. Egyelőre nem gondol gyakran a Ferrarira.

Charles Leclerc-t 20 esztendősen 2022-ig leigazolta a Formula-1 legnagyobb presztízsű istállója, a Ferrari, mindössze második szezonjában beülhet egy autóba, amely győzelmekre minden bizonnyal, jó eséllyel pedig a világbajnoki cím megszerzésére is alkalmas lesz. Egy fiatal versenyző könnyen elbízhatná magát egy efféle gyors előmeneteltől, de Leclerc ígéri, megőrzi alázatosságát jövőre is.

„Egyelőre nem fogom túlgondolni. Még hosszú idő hátravan addig, én pedig teljes mértékben erre a szezonra koncentrálok, majd ha eljön a következő évad, akkor meglátjuk. Ami biztos, hogy nem fogok betoppanni és királykodni, nem mondom azt, hogy ezt, ezt meg ezt akarom. Majd felmérem, hogyan állnak a dolgok” – idézi a planetf1.com Leclerc-t.



A monacói arról is beszélt, hogy Szingapúrban, a bejelentés utáni versenyen az események hamar visszazökkentek a megszokott kerékvágásba: „Leszámítva, hogy csütörtök eltért a megszokottól, a sajtótájékoztatónk tele volt, a későbbiekben minden visszatért a normális mederbe. Számomra az a legfontosabb, hogy erre az évre összpontosítsak, és ne terelje el a figyelmem, ami jövőre történni fog.”

„Nyilvánvaló, hogy egy álom fog valóra válni. de teljes mértékben ennek az évnek kell maradnia a fókuszban. Most itt akarom a lehető legjobb munkát végezni. Számomra természetes, hogy nem gondolkozom sokat a következő éven. Folytatni akarom a tanulást és megpróbálni elvégezni a lehető legjobb munkát a rendelkezésre álló autóval” – hangsúlyozta Leclerc, hogy 2019-es szerződése nem vonja el figyelmét hátralevő nagydíjairól a Sauber színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: