DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

F1-es sztármenedzserrel dolgozik együtt Kvjat

Az orosz pilóta a Ferrarihoz igazoló Charles Leclerc útját is egyengető Nicolas Todtot fogadta fel, hogy segítsen tárgyalni a Toro Rossóhoz való visszatérésről. Várhatóan rövidesen bejelentik szerződtetését.

Az Autosport szaklap értesült arról, hogy a Formula-1-ben 2014 és 2017 között versenyző, jelenleg Ferrari fejlesztőpilótájaként dolgozó Danyiil Kvjat, aki a Toro Rosso 2019-es ülésének nagy esélyese, hónapok óta együtt dolgozik a számos pilótát királykategóriába juttató menedzserrel, Nicolas Todttal.

„Az utóbbi pár hónapban Danyiil versenyzői karrierjét menedzseltem” – mondta az Autosportnak Todt. „Nagy örömmel segítek egy hozzá hasonló tehetséget, akinek véleményem szerint befejezetlen dolga van az F1-ben.”



Jean Todt, az FIA elnökének fia korábban Felipe Massát, Pastor Maldonadót és Jules Bianchit is menedzselte, a királykategória jelenlegi résztvevői közül pedig Charles Leclerc a pártfogoltja, akit nemrég jelentettek be a Ferrari 2019-es versenyzőjeként.

A Red Bull vezetősége úgy gondolja, Kvjatnak – aki jó pár pofont kapott az energiaitalos cégtől, lefokozták a nagycsapattól, majd félreállították a Toro Rossónál – javára vált a programon kívül töltött év. Visszafogadásában kulcsszerepet játszott Todt. „Azt mondanám, hogy érettebb, de a Toro Rossónál nem sietünk” – mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. A versenyzői problémáink meg fognak oldódni. Hosszú listánk van nevekből, majd meglátjuk.”

A hírek szerint az október 28-30-i Orosz Nagydíj során jelenthetik be Kvjat szerződtetését és talán a Toro Rosso másik jövő évi pilótáját, aki a feltételezések szerint Pascal Wehrlein lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: