DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Sok kérdésem lenne Schumacherhez

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka sok mindent szívesen megtudna abból, amit Michael Schumacher megtapasztalt az olaszoknál - elsősorban arról, ami a színfalak mögött zajlik.

Félig-meddig Michael Schumacher útját járja Sebastian Vettel, aki már többszörös világbajnokként, elismert sztárként érkezett a hosszú ideje gyengélkedő Ferrarihoz azzal a céllal, hogy ő legyen a Scuderia következő bajnoka - ez azonban neki sem megy egyszerűen, ahogy Schumacher sem lett sikeres Maranellóban egyik napról a másikra.

Vettel szerint azonban nem a vezetési stílusról, vagy a mostanában sokszor előkerülő hibáival kapcsolatban kérne tanácsot Schumachertől, ha megtehetné, hanem a háttérben zajló dolgokról kérdezné. "Ha egészséges lenne, elég sok kérdésem lenne hozzá, de nem szükségszerűen az autó vezetésével kapcsolatban, sokkal inkább azokról, amik a színfalak mögött zajlanak" - mondta Vettel a Blick kérdésére.

vettel-schumacher



"Kérdezném a csapatmunkáról és a Formula-1-ben zajló politikai dolgokról. A Ferrarinál töltött időszaka során nagyon sok tapasztalatra tett szert ezekkel kapcsolatban" - tette még hozzá a négyszeres világbajnok, aki sokszor megkapta már, hogy a Ferrarinál Schumachert próbálja meg másolni, azért igazolt ide és azért próbálja a hátára venni az egész istállót.

"Ha csak megközelíthetném azt, amit Michael elért, az óriási siker lenne, de az idők változnak és ami már mögöttünk van, annak nem igazán kellene meghatároznia a jövőnket" - reagálta erre Vettel, aki természetesen nincs elkésve: harmadik és negyedik ferraris szezonjában is esélyes már a vb-címre és Schumacher is "csak" az ötödik maranellói szezonjában ért fel a csúcsra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: