DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Vettel: Minden versenyt meg akarok nyerni

Sebastian Vettel a legkevésbé sem mondott le az idei világbajnoki cím megszerzéséről, bár lemaradása már negyven egység Lewis Hamilton mögött. Zsinórban aratna hat futamgyőzelmet.

A négyszeres világbajnok német nagyon elszánt, meg akarja nyerni az összes hátralevő futamot, hogy letaszítsa a trónról Lewis Hamiltont és pályafutása során először a Ferrari színeiben is királlyá koronázzák. Nem fél a kihívástól, kőkeményen küzdve kívánja a végső győzelmet.

„Nem holmi buta játékot játszunk. A verseny egészen kemény és komolyan is gondoljuk, emiatt magas szintet ütünk meg. Amint a legkisebb hibát elkövetjük, azonnal ott vannak a többiek, akik hasznot húzhatnak ebből. Az egymással való vetélkedésükből is legutóbb éppen Max (Verstappen) jött ki jól” – idézi Sebastian Vettelt a grandprix247.com szakoldal.

Vettel idén hatból hatszor akar még ünnepelni


„Időnként talán szerencsénk van, néha pedig nem működik, amit kigondoltunk. Legutóbb sem segített, amit kieszeltünk, de boldog vagyok, hogy egyáltalán megpróbáltuk. Boldog vagyok, hogy agresszívek akarunk lenni és győzni szeretnénk.”

„A helyzet nem olyan, mint amit szerettünk volna látni, vissza kell tekintenünk és megvizsgálni, mit tehettünk volna jobban. Úgy vélem, összességében remek autóval rendelkezünk, bár most kicsit lassabbak voltunk, más típusú versenyt futottunk, így nehéz összehasonlítani.”

„Egy csapat vagyunk, mindent, amit el akarunk érni, együtt érünk el. Nem a legjobb, ha a világbajnokság vége felé az ember pontokat veszít, ahelyett, hogy hozna az ellenfelén. De még mindig sok verseny hátravan, van időnk javítani. Úgy gondolom, a helyzet nagyon is tiszta, ha az összes nagydíjat megnyerjük innentől, akkor biztonságban vagyunk. Erre kell törekednünk” – tette hozzá Vettel. Nagyon nehéz dolga lesz, ugyanis az utóbbi időben Hamilton egészen csodálatra méltó teljesítményt nyújt a legkülönbözőbb pályákon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: