DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Palmer: Raikkönen nem hoz eredményeket...

A korábbi F1-es pilóta szerint Fernando Alonso még mindig a csúcson van, Kimi Raikkönen viszont csak a helyet veszi el a fiatalok elől, hiszen már évek óta nem hozza, amit kellene.

A BBC Formula-1-es szakértőjeként dolgozó Jolyon Palmer, a Renault korábbi pilótája elemezte az átigazolási piac alakulását és véleményt formált az eddig bejelentett csapatváltásokról. A fő téma természetesen Kimi Raikkönen és Charles Leclerc helycseréje volt - a brit nincs túl jó véleménnyel a 2007-es világbajnokról.

"Raikkönen top F1-es autókban ült gyakorlatilag a 2002-es McLarenhez való átigazolása óta, szóval az, hogy most visszalép egy középcsapatba, ahol a Sauber minden fejlődése ellenére nincs esélye a dobogóra, számomra furcsa és a bokszutcában sokan meglepődtek rajta" - értékelte Palmer, majd folytatta:

palmerkimi



"Igen, Raikkönen pole-t szerzett idén Monzában az F1 történetének leggyorsabb körével, de ez mindössze a második pole-ja volt több mint tíz év alatt, míg Vettelnek csak idén van már öt. Raikkönennek brilliáns F1-es karrierje volt, emlékszem milyen szenzációs teljesítményei voltak a McLarennel, mielőtt 2007-ben bajnok lett a Ferrarival. Óriási szurkolói bázist szerzett magának a 'Jégember' személyiségével, viszont az eredményeket egy ideje már nem hozza" - magyarázta.

"Nem bizonyult jobbnak a csapattársánál a 2013-as szezon első fele óta, akkor a Lotusnál Grosjeant tudta legyőzni. 2014-ben harmadannyi pontot szerzett, mint a másik Ferrariban Fernando Alonso. Szerencséjére Alonso távozott az év végén és azóta Vettelhez közelebb van, de csak 2016-ban tudott száz ponton belülre kerülni hozzá képest és idén is hasonló a helyzet, 67 pont a hátránya hat futammal a vége előtt" - mutatott rá a számokra Palmer.

"Raikkönen már 41 éves lesz a most aláírt szerződése lejártakor és azzal, hogy a pilóták ennyire megnyújtják a karrierjüket, még nehezebb a fiataloknak helyet találni a rajtrácson. Persze ha még mindig csúcsformában vannak, mint ahogy Alonso 37 évesen brilliáns hetedik helyet szerzett most Szingapúrban, akkor nincs értelme abbahagyni. Az mondjuk ironikus, hogy éppen Alonso vonul vissza. Raikkönent nézve viszont azt mondhatjuk, hogy ő már rég túl van a csúcsformáján. Azt viszont jó látni, hogy még mindig szereti az F1-et, szereti a vezetést."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: