DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Két éven belül minden tapasztalt pilóta eltűnik?

A Mercedes csapatfőnöke egymillió év múlva sem engedné el Esteban Ocont. Teljesen biztos abban, hogy a következő években rengeteg ajtó nyílik meg a fiatal franciának, sokan visszavonulnak.

Bár a német gyártó juniorprogramja kissé zátonyra futott az elmúlt években, Pascal Wehrleinnal meg is történt a szakítás, a hírek szerint ezzel előkészítve, hogy a Toro Rosso színeiben visszatérhessen a tehetséges német pilóta. George Russell is szép lassan olyan helyzetbe kerül, hogy fellépne a Formula-1-be, de egyelőre még Esteban Oconnak sem sikerült helyet találni.

Ez sok szakember szerint a sorozat szégyene, hogy egy ilyen (bizonyított) tehetséggel rendelkező versenyző nem kap ülést, miközben nála jóval gyengébbnek tűnő pilóták erősítik, vagy éppen gyengítik a mezőnyt. Ocon kezét viszont nem akarja elengedni a Mercedes, mivel biztosak benne, hogy két éven belül gyökeresen megváltozik a száguldó cirkusz mezőnye, a rutinos pilóták sorban visszavonulnak és bőven lesz hely a fiatal tehetségeknek.

Esteban Ocon vélhető távozása csak átmenetinek tűnik


„A pilótapiac jövőre, a nyári szünetben teljesen másképp néz majd ki, nemcsak nálunk, hanem a többi istállónál is. Két év múlva a tapasztalt pilóták eltűnnek majd, így az ifjú tehetségek megtalálhatják helyüket a Formula-1-ben” – nyilatkozta Toto Wolff a Motorsport magazin számára.

„Esteban előtt a jövő évben megnyílnak majd a kapuk, igaz, néhány pedig bezáródik. Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb helyet találjuk meg neki. Nem fogjuk őt elengedni, a következő egymillió évben biztosan nem, mivel ő lesz az, akivel a Mercedes egy nap versenyeket és világbajnoki címeket nyer és ezzel megmutatja a riválisoknak, hogy hibát követtek el (amikor nem szerződtették le)” – tette hozzá a német gyári istálló csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: