DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen nagy előrelépés a Saubernek

Kimi Raikkönen távozik a Ferraritól, de nem vonul vissza, kétéves szerződést kötött az Alfa Romeo-Sauberrel. Ennek kölcsönös előnyéről beszélt a menedzser és a csapatvezető is.

Korábban a finn jégember többször is nyilatkozott arról, hogy a Ferraritól szeretne visszavonulni. Ez végül mégsem így történik, a Formula-1 korelnöke ugyanis közel a 39-hez továbbra is a száguldó cirkuszban marad. Az Alfa Romeo-Sauber kétéves szerződés kínált neki, amit a finn elfogadott, így továbbra is a mezőnyben marad a 2007-es világbajnok.

„Az emberek meglepődtek, mivel arra számítottak, ha ennyi éven keresztül a Ferrari pilótája volt, akkor ennek végeztével visszavonul, a yachtján pihenget majd és élvezi élete hátralevő részét. De szereti a Formula-1-et és nagyon szeret a határon autózni” – magyarázta a döntést Steve Robertson, Kimi Raikkönen menedzsere az Autosport szakoldalon.

Raikkönen és az Alfa Romeo-Sauber számára is előnyös a megállapodás


„Nézzük meg az istálló helyzetét, most már megfelelő a szponzori háttér. Két évvel ezelőtt odament volna? Először is, Kimi olyan pilóta, akit a csapat nem engedhetett volna meg magának, másodszor pedig a Sauber egy süllyedő hajó volt. Ehhez képest most leigazoltak egy toppilótát Kimi személyében, mutatva komoly szándékaikat arra nézve, hova szeretnének eljutni. Választhattak volna akár egy fizetős versenyzőt is” – tette hozzá Robertson.

Hogyan látja az Alfa Romeo-Sauber vezetője? „Kimi Raikkönen visszatérése Hinwilbe nagy előrelépés nekünk. Egyértelmű, hogy Kimi hatalmas tapasztalattal rendelkezik a Formula-1-ben. Éppen az építkezés folyamatánál tartunk, ebben pedig hatalmas támogatást jelent majd a finn jelenléte” – dicsérte Raikkönent leendő csapatfőnöke, Frederic Vasseur.

„A csapatban mindenki nagyon várja, hogy Kimi a fedélzetre érkezzen. Biztosan nagyot lépünk előre vele. Nem voltam itt még, amikor legutóbb ebben a gárdában versenyzett, de többen is bejöttek az irodámba és azt mondták, hogy szuper, hogy Kimi visszatér. Viszont nekünk leginkább a jövővel kell törődnünk és nem a múlttal” – tette hozzá Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: