DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Még mindig nem biztos a Ferrari maradása az F1-ben

A Scuderia új vezérigazgatója szerint ugyan közeledtek az álláspontok, de még mindig messze vannak attól, hogy bármit is alá lehessen írni - zajlanak a tárgyalások, a vége viszont egyelőre távolinak tűnik.

A jelek szerint továbbra sem zárult le teljesen a Ferrari és a Liberty Media "párharca", vagyis még nem hivatalos, hogy a Scuderia 2020 után is marad a Formula-1-ben. Az ügy már régóta húzódik, elsősorban üzleti ellentétek vannak a felek között, de Sergio Marchionne halála óta csend volt a témában - sőt, a korábbi elnök arról beszélt utoljára, hogy a Ferrarinak maradnia kell. Az új vezérigazgató, Louis Camilleri viszont figyelmeztetett: még nem dőlt el semmi.

camilleri



"Zajlanak a tárgyalások technikai, anyagi és vezetési kérdésekről is" - mondta Camilleri az olasz La Gazzetta dello Sportnak. "Úgy hisszük, hogy megvan az alapvető egyetértés azzal kapcsolatban, hogy merre is menjünk tovább, hogy mi határozza meg a jövőt, de a pontos részletek, hogy hogyan is jutunk el odáig, még távolinak tűnnek. Közeledtek az álláspontok, de még messze vagyunk egy olyan megegyezéstől, ami mindent tartalmaz és amit minden érintett aláírhat."

"Optimista vagyok ezzel a megegyezéssel kapcsolatban, hogy időben meglesz, de szeretném hozzátenni, hogy mi, a Ferrari, ragaszkodunk hozzá, hogy a Formula-1-ben technikai szempontból továbbra is a motorsport csúcssorozatának kell maradnia. Az ellentét egyértelmű: a Liberty több pénzt szeretne, ahogy a csapatok is, szóval mindenki vár" - tette hozzá.

Ezek alapján a legvalószínűbb az, hogy a Ferrari természetesen marad, de igyekszik minél nagyobb nyomást gyakorolni a Liberty Mediára és minél kedvezőbb feltételeket kiharcolni, ehhez pedig nyilvánvalóan felhasználja a sajtót is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: