DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica nem sok esélyt lát a Williams ülésére

A lengyel a grove-i alakulatnál a teszt- és fejlesztőpilóta szerepét tölti be, de sokan örülnének, ha jövőre már teljes jogú versenyző lehetne náluk. Kubica elmondta, hogyan látja esélyeit erre.

Lance Stroll távozása elég valószínűnek tűnik, mivel édesapja már a Force India tulajdonosai között van. Nagy esély van rá, hogy a kanadai nemsokára Sergio Perez csapattársa lesz, így viszont felszabadul egy hely a Williamsnél. Sokan azt várják, hogy a grove-iak Robert Kubicát ültetik Stroll helyére.

A lengyel versenyző szerint nem kell rá sokat várni, hogy megtudjuk, mit fog csinálni 2019-ben: „Nem változott sok minden a szempontomból. A következő napok és hetek viszont fontosak lesznek a jövőmmel kapcsolatban.”

 kubica-a-jovojerol-2018



„Talán nincs igazam, de úgy gondolom, hogy a Williamsnek mások a prioritásai, mint nekem. Nem tudom, az emberek miért mindig rám gondolnak a csapattal kapcsolatban. Most még szerződés köt hozzájuk, de meglátjuk, mi fog történni, nem leszek itt mindig automatikusan” – ecsetelte nem túl jónak mondható esélyeit Kubica.

„Ugyanolyan a hozzáállásom, mint három hónapja, három hete vagy három napja. Ha a Williams egyik ülése megüresedik, én készen állok. Hogy ez megvalósul-e vagy sem, az nem tőlem függ” - tette céljait egyértelművé a 33 éves pilóta.

A lengyel versenyzőt egyesek már a Toro Rossóban is elképzelték, de ő ezt a témát így kommentálta: „Ez nekem is új. Nem hallottam ilyet Dr. Markótól, így nem tudok erről a lehetőségről. Ő viszont tudja, hol talál meg engem, így, ha akar, majd megkeres és beszélünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: