DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton Verstappennel akar a címért küzdeni

Eleget harcolt Vettel ellen, új ellenfelet szeretne: a Mercedes pilótája a Red Bull-Honda versenyképességében bízik, habár még Verstappen sem hiszi, hogy az első évben győzni fognak.

Sok év múlva a Formula-1 történelmének kedvelői előszeretettel emlegetik majd a 2017-es és 2018-as szezont, mivel ebben a két idényben az előző évtizedet meghatározó két sokszoros világbajnok, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel vívott egymással két ikonikus csapatot, a Mercedest és Ferrarit képviselve. Hamiltonon azonban nem érződik, hogy korszakos csataként tekint a párharcra: a brit többre tartaná a változatosságot.

„Szükségem van a harcra, a kihívásra. De nem akarok mindig ugyanazzal az ellenféllel küzdeni” – mondta a Blicknek Hamilton. A versenyzőnek jelöltje is van, akivel legszívesebben megvívna a világbajnokságért: „Remélem, hogy a Red Bull versenyképes lesz a Honda-motorral jövőre. Szükségünk van Maxra a címért vívott harcban.”



Valószínűtlen, hogy Hamilton vágya valóra válna, hiszen maga Verstappen jelentette ki, jövőre a csapat még nem lesz bajnok, a 2020-as lehet az az év, amikor már labdába rúgnak. Abban viszont igaza van, hogy egyenlőségjelet tesz a Red Bull és Verstappen sikerei közé, ha a Milton Keynes-i istálló világbajnok autót gyárt, a hollandot szeretnék látni a dobogó tetején.

„Max kiváló munkát végez, annak ellenére, hogy az autó gyakran problémás. Ő a mi reménységünk a jövőre nézve” – mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója. „Sajnos idén már nem maradt olyan pálya, ahol nagy esélyünk lenne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: