DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Sajtó: Pascal Wehrlein visszatérhet az F1-be

Francia lapértesülések szerint a Mercedes programjából távozó fiatal pilóta egy év szünet után újra ott lehet az F1-ben, méghozzá az egyik rivális istálló alkalmazásában.

Ahogy arról már beszámoltunk, Pascal Wehrlein kezét elengedte a Merceden, a Formula-1-ben 2016-ban bemutatkozó, majd 2017 végén távozó pilóta pedig ezzel járhat jól: a legfrissebb hírek szerint ő áll a legközelebb ahhoz hogy 2019-ben beülhessen az egyik Toro Rossóba. Christian Horner elmondta már korábban, hogy a Red Bull azért nem szerződteti második csapatába Esteban Ocont, mert túl közel áll a Mercedeshez Wehrlein esetében viszont ez már nem áll fenn - a németek gyakorlatilag ezzel segítik vissza a száguldó cirkuszba korábbi védencüket.

wehrlein-2018



A helyzet persze érdekes, hiszen a Red Bull utánpótlásából gyakorlatilag elfogytak a bevethető fiatalok, Pierre Gasly felkerül az első csapathoz, Brendon Hartley teljesítményével pedig egyáltalán nem elégedettek, jobb megoldást keresnek dr. Helmut Markóék. Több francia lap is úgy tudja, hogy Wehrlein sorsa már eldőlt és ő lesz az egyik Toro-pilóta, csapattársa pedig az istállótól elküldött Danyiil Kvjat lehet.

Az oroszról most már elismerően beszélnek a Red Bullnál, úgy vélik, hogy most már megérett a feladatra és a Ferrarinál eltöltött éve sokat segített neki, ezért is szavaznának újra bizalmat számára. Érdekessg, hogy szintén francia források úgy tudják, hogy amennyiben tényleg visszatér Kvjat aktív pilótaként, úgy az ő szerepkörét a Ferrarinál Stoffel Vandoorne töltheti majd be, aki a McLarennél vált létszámfelettivé.

Szintén sajtóértesülés, hogy a Toro Rosso Szocsiban, a következő F1-es hétvége során/előtt jelenti majd be jövő évi pilótafelállását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: