DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Prost: Ricciardót meg kellett szereznünk, bármibe is került

Alain Prost úgy gondolja, bármibe is került, a Renault-nak meg kellett szereznie Daniel Ricciardót, ugyanis az ausztrál pilóta tapasztalata sokat hozhat majd a francia csapat konyhájára.

A Guardiannek elmondta a négyszeres világbajnok, hogy a Ferrari és a Mercedes is előttük tart minden téren, ezért is volt fontos számukra, hogy egy toppilóta érkezzen hozzájuk 2019-re.

„Minden alkalommal, mikor azt látom, hogy a csapatnak szüksége van valamire, én ott vagyok. A Mercedes már évek óta a csúcson van, nem hinném, hogy nekem ott meglenne a motivációm. Ezt viszont egy izgalmas kihívásnak találom, hogy visszaverekedjük magunkat a legjobbak közé” – mondta Alain Prost.

„Viszont nem fogjuk két kézzel szórni a pénzt, amíg azt nem látjuk, hogy biztosan megérné.”

A Renault-nál a pénz nem akadály, de nem szórnák el


Ezután azt is elmondta a francia legenda, hogy miért volt nagy szüksége a csapatnak Daniel Ricciardóra és az ő tudására. A pénz itt nem számított: „Daniel sokkal többe kerül nekünk, mint a többi versenyzőnk. Ha viszont arra van szükség, hogy segítsük a csapatot, akkor megéri ezt a pénzügyi kockázatot. A pénz nem akadály, de meg kell, hogy térüljön!”

„Két toppilótánk van, talán a legjobb felállásunk nekünk lesz jövőre. És ők már a Renault versenyzői, nem tartoznak sem a Red Bullhoz, sem a Mercedeshez. Ők a mieink. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy most azt tesszük, amit a legjobbnak gondolunk a csapat számára” – zárta gondolatmenetét Prost.

Persze a Renault-nak ezzel nem fognak egyből érkezni a sikerek, maga Cyril AAbiteboul és Daniel Ricciardo is arra számítanak, hogy legközelebb 2020-ban láthatunk egy újabb shoey-t az ausztrál pilótától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: