DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon: A Force Indiánál maradok év végéig

Továbbra sem változott a Force India és Williams felállása, Esteban Ocon állítása szerint pedig már nem is fog, nem golyózza ki őt üléséből Lance Stroll.

A Force India tulajdonosváltása – Lawrence Stroll és befektetőtársainak érkezése – kapcsán felmerült, hogy akár már Belgiumban, Monzában vagy Szingapúrban változás történik a pilótafelállásban, és Lance Stroll csatlakozik a csapathoz Sergio Perez oldalán, kiszorítva üléséből Esteban Ocont. Ennek ellenére a 22 éves francia továbbra is a silverstone-i istálló versenyzője, a Szingapúri Nagydíjat követően pedig egyenesen kijelentette, év végéig a helyén marad:

„Amennyire én tudom, a Force Indiával leszek az év végéig” – mondta a spanyol El Mundo Deportivónak Ocon. Ha 2018-ban maradni fog, középtávon akkor is borúsak a kilátásai, hiszen – mint az őt menedzselő Toto Wolff szóvá tette – Mercedes-kötődése miatt számos csapat nemet mondott rá. „Nyilván nem túl kellemes a helyzetem, nem vagyok fantasztikus szituációban. Nehéz, ha az ember nem tud semmit és várnia kell a jövőjére. Annyit tehetek, hogy a pályán beszélek.”



Claire Williams, a Williams csapatvezető-helyettese azzal a hasonlattal élt, hogy Stroll olyan, mint „egy mozgó célpont”: az istálló sem tudja, mikor fog távozni tőlük. Ha év végéig minden változatlan marad, annak egy számos rajongót elkeserítő vonzata lesz, hiszen jelen pillanatban Stroll kiugrása tűnik Robert Kubica legnagyobb esélyének a Formula-1-es visszatérésre, a Williams már kijelentette, hogy tartalékpilótájára számít üresedés esetén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: