DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: Ideje eredményt elérnem

A Mercedes finn pilótája is elismeri, hosszú ideje nem gazdagodott valamirevaló eredménnyel. A bajnokságban Kimi Raikkönen harmadik helyére fáj a foga, és kiemelte, nem kizárólag Hamilton segítésén jár az esze.

Amennyire erősen indult Valtteri Bottas szezonja – az év elején három nagydíjon is esélyes volt a győzelemre, az azerbajdzsáni defekt nélkül pedig a világbajnokságot is vezethette volna – annyira szürke teljesítményt nyújt azóta a finn, aki az elmúlt hónapokban a dobogón is csak elvétve jelent meg. Idén hatszor állt pódiumon (ötször volt második), futamot azonban a tavalyi szezonzáró óta nem nyert. A versenyző teljesítménye révén gyakran kerül kritikák kereszttüzébe, ezért ő is érzi, ideje lenne emlékezetest nyújtani.

„Továbbra is az elérhető legjobb eredményt szeretném a bajnokságban. Azt hiszem, a harmadik hely megszerzése még lehetséges, ezért ez lesz a célom. Saját magam miatt és a csapat számára is vezetek, ezért igazán jó eredményt akarok” – idézi az F1i.com a finn pilótát. A világbajnoki cím és második hely is messze van Bottastól, a harmadik helyezés azonban még bárkié lehet: Kimi Raikkönen 174, honfitársa 171 ponttal rendelkezik.



„Motivált fogok maradni, és megpróbálok jó eredményeket elérni. Nagyon úgy érzem, hogy ideje pár jó helyezést szereznem. Nem most volt, amikor utoljára szállítottam egy erős eredményt, közel egy év telt el azóta, hogy futamot nyertem. Az önbizalom és egyebek miatt is eredményekre van szükségem” – hangsúlyozta Bottas, mennyire szeretne már erősen teljesíteni. Ha megnézzük helyezéseit csapattársához, Lewis Hamiltonhoz képest, Kanadáig kell visszamennünk egy olyan versenyig, amelyen a finn végzett előrébb.

„Éhesnek és motiváltnak kell maradnom valamennyi versenyen. Fejben nehezebb az év első futamaihoz képest, amelyeknek azzal a mentalitással vágtam neki, hogy a bajnokságért harcolok. Célokat kell kijelölnöm saját magam számára, mert ha csak úgy megyek a versenyre, hogy segíteni vagyok itt, az nem ideális hozzáállás. Minden egyes versenyhétvégére világos célokat kell kijelölnöm, és ezt is fogom tenni” – tisztázta szingapúri nyilatkozatát, amelyben a Hamilton címében való közreműködésről beszélt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: