DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Nem szállhatunk el magunktól

A négyszeres világbajnok azt mondja, ők csak versenyről versenyre gondolkodnak továbbra is, és nem szabad, hogy bárki is elszálljon magától, mivel a Ferrari nagyon erős autót épített idén.

A Szingapúri Nagydíjon aratott győzelmével már 40 pontosra növelte előnyét a világbajnoki címért folyó harcban Lewis Hamilton, de a Mercedes is el tudott lépni a Ferraritól, akik így már 37 ponttal előzik az olaszokat a pontversenyben.

Ugyanakkor a brit úgy véli, nem engedhetik meg maguknak, hogy lazítsanak, mivel szerinte még mindig a Ferrarinál van a tempóelőny: „Mi tényleg csak versenyről versenyre gondolkozunk, nem azt számolgatjuk, hogy mennyi van még hátra. A Ferrarinak nagyon jó tempója volt az utóbbi néhány versenyen, így a legfontosabb, hogy a következő versenyen is legyőzzük őket” – mondta el Lewis Hamilton a PlanetF1.com-nak.

A kemény munka kifizetődik majd Hamilton szerint


„Természetesen ez nagyszerű érzés, de ettől még nem szabad, hogy elszálljunk magunktól. Én sem tehetem meg és a csapat sem. Bölcsnek kell maradnunk a továbbiakban is, és a kemény munka kifizetődő lesz. Még mindig sok verseny van hátra és rengeteg pontot lehet szerezni, de ezzel a hozzáállással és koncentráltsággal, amit most mutattunk, még jó néhány ilyen szép versenyünk lehet az idén. A hozzáállásommal szerintem nincsen semmi gond, így nem látom okát, hogy változtassak rajta, viszont mindig egyre jobbá és jobbá lehet válni mindenben.”

Legközelebb 2 hét múlva, Szocsiban csaphat össze a két bajnokaspiráns, és Hamilton tényleg pole-pozícióban érezheti magát a végső sikert illetően, de 6 verseny még valóban rengeteg, amelyeken összesen akár 150 pontot is lehet gyűjteni, tehát valóban nem dőlt még el semmi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: