DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Hamilton megérdemelte a győzelmet

Agresszív stratégiával próbált előrébb kerülni Sebastian Vettel, de ez végül visszafelé sült el. A Ferrari csapatfőnöke elismerte a rivális teljesítményét, de úgy véli, még nincs minden veszve.

A Szingapúri Nagydíj első felében három pilóta (Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Max Verstappen) eléggé elszakadt a többiektől, bár Vettel is csak tisztes távolból követte legnagyobb vetélytársát. Végül a német ment be először a bokszba kerékcserére, ám az alávágás annyira nem sikerült, hogy még a második hely is elveszett, a bokszmunkák után ugyanis hajszálnyival elé került a holland Red Bullja is.

Mivel Szingapúrban nemigen lehet előzni (erről Sergio Perez is tudna mesélni, aki legalább fél órát töltött el a kopottabb gumikon és sokkal lassabb autóval köröző Szergej Szirotkin mögött, elveszítve ezzel a pontszerzés esélyét), ezzel meg is pecsételődött Vettel sorsa. Győzelem helyett csak egy harmadik hely jött össze.

A Scuderia kénytelen volt Szingapúrban is fejet hajtani a rivális előtt


A Ferrari csapatfőnöke szerint nem kérdés, ki volt a jobb az éjszakai versenyen. „A futam nyertese rászolgált a győzelemre. Miután Sebastian megelőzte Verstappent, agresszív stratégiára váltottunk, hogy az ultralágy gumikkal megpróbálkozzunk az alávágással” – nyilatkozta Maurizio Arrivabene.

„Sajnos a legfontosabb kör nem sikerült elég gyorsra (éppen az előbb említett Sergio Perez tartotta fel Vettelt, amivel értékes másodperceket dobott el), egy másik autó mögé ragadtunk be, emiatt nem is lehetett elég gyors a tempónk. Ugyanakkor az eredmény ellenére nincs még minden veszve.”

„Óriási elszántsággal vetjük bele magunkat a hátralevő hat versenybe, az utolsó pillanatig harcolni fogunk” – tette hozzá Arrivabene. Vettel dolga valóban rendkívül nehéz lesz, az egyéni pontversenyben már negyven pont a lemaradása Lewis Hamilton mögött, míg a csapatversenyben a Ferrari huszonöttel követi a Mercedest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: