DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„A finnek bírják a nyomást, Vettel kevésbé”

Adrian Newey elmagyarázta, hogy mi Sebastian Vettel gyenge pontja és hogy miért érzékenyebb erre, mint esetleg más F1-es pilóták - szerinte ha Hamilton nem esik ki, akkor idén is ő lesz a világbajnok.

Újabb csalódást keltő eredményt szállított Szingapúrban a Ferrari, hiszen a maranellói istálló a remélt kettős győzelem helyett egy harmadik és egy ötödik helyet tudott begyűjteni, Sebastian Vettel pedig már negyven ponttal van lemaradva Lewis Hamilton mögött a világbajnoki harcban - ugyan most nem konkrétan ő hibázott, ezúttal sem kerülhette el a kritikát.

"Sebastian hihetetlen keményen dolgozik és senki nem olyan önkritikus, mint ő" - mondta Adrian Newey, a Red Bull főtervezője a Bild am Sonntag kérdésére. "Viszont ha van gyenge pontja, akkor az az, hogy képes buta hibákat elkövetni a pillanat hevében. Ha már vezet, szinte verhetetlen" - magyarázta.

vettel-singapore-2018



"Az emberek eltérő módon kezelik a nyomást. Az autóban nem csak saját magáért, de az egész csapatért is felelős. Vannak pilóták, mint például a finnek, akiket ez nem zavar, de másokat nagyon megterhel ez a nyomás a világbajnokság hajrájában. Minél keményebben dolgozik egy pilóta, annál inkább érzi ezt a nyomást és ez különosen igaz Sebre" - világított rá a problémára Newey.

A szakember szerint egyébként voltak gondjai pályafutása korábbi szakaszában Lewis Hamiltonnak is, ő is hajlamos volt a hibázásra, de ahogy érettebbé vált, úgy lett egyre erősebb nyomás alatt és most gyakorlatilag még jobban teljesít ilyen helyzetben, mint egyébként. Newey véleménye szerint ha Hamilton idén már nem esik ki egy futamon sem, akkor nem lehet tőle elvenni a világbajnoki címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: