DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vandoorne négyszer ért a falhoz gyorskörén

Ismét nem sikerült jól Stoffel Vandoorne-nak egy időmérő edzés, és már az első szakaszból sem tudott továbbmenni. A belga elismerte: ő hibázott, de ennek ellenére egy jó versenyben reménykedik.

A belga pilóta idén még nem tudta megverni Fernando Alonsót a kvalifikációkon, és ez a tendencia Szingapúrban sem változott. A McLaren versenyzője többször is belehibázott gyorskörébe, ami sokba került neki, holott úgy érezte, meglett volna a tempója a Q2-höz.

„Az utolsó kifutásom az új gumikon hihetetlenül pocsékra sikerült, körülbelül négyszer értem a falhoz. Ott lehettünk volna a Q2-ben, mivel ez akkor történt, amikor a pálya a legjobb állapotában volt. Sajnálom, mert a tempónk megvolt a javuláshoz, viszont jó hír, hogy az autó rendben van.”

„Megpróbáltam mindent kipréselni az autóból, de amikor az ember túlerőlteti egy kicsit, akkor túlhevülnek a gumik, és a köridő nem lesz ideális. Ez minden a mostani időmérőről, amit el tudok mondani” – idézte fel a Q1-es eseményeket Vandoorne.

 vandoorne-a-szingapuri-idomerorol-2018



A McLaren versenyzője a következők miatt bizakodhat: „A versenytempónk általában egy kicsit jobb az időmérősnél, de ezt már az év kezdete óta tudjuk. Itt viszont nagyon nehéz előzni, így a jó stratégiára kell alapoznunk. A kulcs az lesz, mit mennek majd a többiek a hiperlágyakon, és meddig képesek azokat életben tartani. Nekünk pedig megvan a szabad gumiválasztás joga, így ezzel tudunk majd sakkozni.”

„Bármi megtörténhet Szingapúrban, hatalmas az esély arra, hogy bejöjjön a biztonsági autó, így talán ez is eljön a verseny egy pontján” – zárta Vandoorne, akinek egyre kilátástalanabb a helyzete a 2019-es F1-ben maradással kapcsolatban. Jelenlegi teljesítménye ráadásul még inkább ront az esélyein, így könnyen lehet, hogy utolsó futamait teljesíti a McLarennel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: