DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Volt egy kis érintkezés...

Két versenyzővel is ütközött Sergio Perez a Szingapúri Nagydíj során. Vesztére az egyik a csapattársa volt, a másik esetnél meg ő húzta a rövidebbet, így életében először pont nélkül zárta ezt a versenyt.

A Force India mexikóijának furcsa eredményessége volt eddig a szingapúri pályán: korábbi hét itteni versenye mindegyikén a legjobb tízen kívülről rajtolt, de azon belül ért célba, azaz minden alkalommal pontot szerzett. Idén ennek a fordítottja történt: a 7. helyre kvalifikált ugyan, de csupán a 16. pozícióban intették le, miután Esteban Oconnal és Szergej Szirotkinnal is ütközött, utóbbiért pedig egy bokszáthajtásos büntetést is kapott.

00118017_645



„Nagyon balszerencsés baleset volt, olyan, amit nehéz elkerülni” – mondta a csapattársával való, rajt utáni incidensről. „Ahogy próbáltam kigyorsítani, nekem koccant egy autó, de akkor még nem is tűnt fel, hogy Esteban volt az. Persze miután a csapat tudatta velem, nagyon sajnáltam a történteket. Nehéz verseny volt ez számunkra.” Arra a kérdésre, hogy beszélni fog-e a történtekről Oconnal, aki nem nagyon akarta kommentálni a tavalyi évet idéző ütközésüket, így felelt: „Nem hiszem, hogy bármit is tudnék mondani neki, csak szomorú vagyok a csapat napja miatt. Bárcsak láttam volna, hogy ott van mellettem!”

Perez autója még sértetlenül megúszta ezt az esetet, de a bokszkiállása után rosszra fordultak a dolgai. A csapat korán kihívta őt, hogy reagáljanak Nico Hülkenberg és Romain Grosjean kerékcseréjére, de azzal nem számoltak, hogy a lágy gumikon még jó sokáig a pályán tartózkodni szándékozó Williams megelőzése mennyire nagy falat lesz.

„Nagyszerű első etapot teljesítettünk, némi előnyt is összeszedtem a mögöttem haladókkal szemben, de aztán forgalomban ragadtam, és össze is ütköztem Szirotkinnal. Talán éppen a túl jó időmérőnek és az erős első etapnak ittuk meg a levét, de utólag mindig könnyű okosnak lenni. Ma egy kicsit elszámoltuk a stratégiát.”

„Láttam, ahogy a verseny kicsúszik a kezeim közül, és talán alá is becsültük őket [a Williamst], mert nem voltak annyira lassúak. Nagyon nehéz volt megelőzni, és csak égettem a fékeket, a motort, a gumikat mögötte. Szörnyen frusztráló volt. Aztán amikor csatába bonyolódtunk, történt egy kis érintkezés, amiért nagy kár” – fogalmazott a kelleténél finomabban az autóját a Williamsre túl korán ráhúzó Perez, ami defektet is eredményezett számára a büntetésen felül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: