DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Életem leghosszabb versenye volt

Lewis Hamilton 40 pontra növelte előnyét Sebastian Vettellel szemben, aki szerint nem tudott mindent kihozni a Ferrari az autóból. Verstappen elégedett volt a második helyével, szerinte számukra ez volt a maximum.

Lewis Hamilton idei hetedik győzelmét aratta a Szingapúri Nagydíjon, a második helyet Max Verstappen szerezte meg egy fantasztikus stratégiai húzásnak köszönhetően, Sebastian Vettelnek pedig további tíz ponttal nőtt a hátránya Hamiltonnal szemben a világbajnoki összetettben.

A verseny győztese rendkívül elégedetten, de láthatóan kimerülten nyilatkozott a verseny után David Coulthardnak: „Ez egy nagyon kemény verseny volt. Talán a valaha volt legkeményebb, amit átéltem. De a csapat elképesztő támogatásban részesített, a rajt fantasztikusan sikerült, a srácoknak pedig hálával tartozom azért az elképesztő munkáért, amelyet a hétvégén végeztek. Életem leghosszabb versenyének tűnt ez, már alig vártam, hogy vége legyen. Max is nagy versenyt futott, gratulálok neki.”

A 38. körben aztán az élen autózó Lewis Hamilton utolérte az éppen csatázó Szergej Szirotkint és Romain Grosjeant, akik fittyet hánytak a kék zászlóra, így Max Verstappen hirtelen Hamilton mögött találta magát.

„Nehéz szituáció volt, nagyon oda kellett figyelnem. Maxnak itt talán kicsit szerencséje is volt. Néhány pillanatig a torkomban dobogott a szívem, de végül nem lett baj, persze azért elég szoros helyzet volt. Fantasztikus érzés, hogy már 40 ponttal vezetek Sebastian előtt, ezen a hétvégén is hatalmas csata volt köztünk. Nagyon hálás vagyok a szurkolóknak és a csapatnak is. Jó volt látni ennyi brit drukkert itt is” – értékelte a versenyt Lewis Hamilton.

A második helyen végző Verstappen is boldog volt a második hellyel: „Nem rossz ez az eredmény. A rajt után sajnos megelőzött bennünket Vettel, mivel a végsebességünk nem volt az igazi most sem, de a csapat kiváló stratégáinak hála vissza tudtunk kapaszkodni a második helyre. A végén pedig egyértelmű volt, hogy nem tudom elkapni Lewist, így meg kellett elégednünk a második pozícióval. Voltak problémáim a váltóval, a bokszkiállás és a safety car után is nehezen tudtam megindulni, de mint mondtam, rendkívül elégedett vagyok a második helyezéssel.”

Sebastian Vettel egyre távolabb kerül az ötödik világbajnoki címétől, hiszen azok után, hogy nem tudták idén már több helyszínen sem kihasználni azt, hogy övék volt a legjobb autó, most egyértelmű fölényben volt a Mercedes.

„Sajnos nem sikerült ettől előrébb végeznünk. Összességében nem voltunk ma elég gyorsak, egyszerűen nem volt meg a tempónk. Megpróbáltunk az elején egy agresszív taktikát, de amint látszik, ez nem működött. Ezután egy másik versenyt kellett futnom, mint amit elterveztünk, ráadásul eltérő gumistratégián. Egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy végig tudjuk csinálni az ultralágyakon. De nem volt opció, hogy kiálljunk még egyszer kereket cserélni, mert azzal rengeteget buktunk volna. Az idő sajnos nem a mi oldalunkon áll, és ahogy ma versenyeztünk, az nem volt elég. Ennek a hétvégének is úgy vágtunk neki, hogy minket kell legyőznie a többieknek, de nem tudtunk mindent kihozni az autóból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: