DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Az időmérő megnehezítette a dolgunkat

Valtteri Bottas negyedikként végzett a szombati kvalifikáción, és a futamon is ebben a pozícióban intették le. A finn nem elégedett, mert, ha az időmérőn jobb kört fut, előrébb is kerülhetett volna.

A Mercedes finn pilótájának nem volt esélye a dobogóra: az élen haladó hármas gyorsan elszakadt tőle, ráadásul Kimi Raikkönen és Daniel Ricciardo a negyedik pozícióját is veszélyeztették a futam végén.

Előzés végül nem történt, de Valtteri Bottas a Red Bull ausztráljához hasonlóan azt sajnálja, hogy nem sikerült jól a kulcsfontosságú kvalifikáció: „Az, hogy az időmérőn nem voltunk a legjobbak, nagyban megnehezítette a futamot, ami elég nagy baj, és nem is vagyok elégedett. Csapatként több pontot szereztünk a Ferrarinál, és Lewis is növelte a különbséget Sebastianhoz képest, ez jó dolog.”

 bottas-a-szingapuri-nagydijrol-2018



„Lewis kivételes kört rakott össze, de a részemről lett volna még idő abban a körben, és még nem tudom, miért nem sikerült jobban. Meg fogjuk beszélni a csapattal a következő héten, hogy megértsük, mi hiányzott. Itt leszek jövőre is, így akkor jobb akarok lenni” – folytatta a finn, aki mindenáron szeretné megtudni, mit csinált rosszul az időmérőn.

A finn véleményét a Ferrari és a Mercedes teljesítményéről is kikérték: „Nagyon egyenlőnek tűnik a dolog, de úgy gondolom, meglepődtünk, milyen jók vagyunk ezen a hétvégén. Ez pedig a gyárban végzett munkának köszönhető: nagyon sokat változtattunk az idei autón, ami lehetővé tette, hogy gyorsak legyünk Szingapúrban, ami remek munka a csapattól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: