DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Hamilton köre nem volt verhetetlen

Sebastian Vettel elismeri riválisa kitűnő teljesítményét a szingapúri időmérőn, ugyanakkor rámutatott, a brit köre nem volt elérhetetlenül jó. Ha összeállnak a dolgok, legyőzhette volna.

Teljesen váratlan események szemtanúi lehettünk a Szingapúri Nagydíj kvalifikációs edzésének harmadik szakaszában. Lewis Hamilton közel egy teljes másodpercet gyorsult és fölényesen szerezte meg a pole-pozíciót. A nagy rivális, Sebastian Vettelnek be kellett érnie a harmadik kockával, ám ő maga úgy érzi, elkaphatta volna a bajnoki éllovast.

A Formula-1-es szakértők is csodálkozva bámulták Lewis Hamilton 1:36,015-ös, Q3-as körét, amit végül senki megközelíteni sem tudott. Vettel több, mint hat tizeddel maradt le a brit mögött. „Úgy vélem, a különbség óriási. Lewis igazán jó kört rakott össze, ezért jár is neki a gratulációm. Biztos vagyok abban, hogy remek menet volt, de nem hiszem, hogy verhetetlen időt futott” – idézi Vettelt a Crash.net szakoldal.

Sebastian Vettelnek és a Ferrarinak nem jött össze a Q3 Szingapúrban


„Úgy gondolom, a többiek jobb munkát végeztek, ez igaz egyénileg Lewisra is, valamint a csapatára szintén. Egyértelmű, hogy nem ezt akartuk elérni ma, hogy harmadikak legyünk. Lewisék jobban teljesíttettek, ezért állnak a pole-pozícióban ilyen nagy különbséggel, ez nem is vitatéma.”

„Számunkra pedig világos, hogy jobbnak kellett volna lennünk, emiatt nem lehetünk boldogok. Talán az időmérő, vagy a gyorskör előkészítésénél nem végeztünk elég jó munkát. A végén megvolt a két lehetőségem, egyik sem sikerült túl acélosra, még annyira sem, hogy a pole-pozíció közelébe kerüljek” – tette hozzá Vettel. A sors iróniája, hogy éppen tíz évvel ezelőtt szerezte pályafutása első győzelmét a négyszeres világbajnok német, aki a Toro Rossóval máig nem látott bravúrt hajtott végre Monzában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: