DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel elégedetlen, Verstappen és Hamilton varázsolt

Lewis Hamilton egy csodálatos körrel mindenkit kenterbe vert Szingapúrban, de Max Verstappen is győzelemként fogja fel rajthelyét. Sebastian Vettel érzi, jelentősen nehezedett a helyzete.

A Szingapúri Nagydíj időmérő edzésének második szakasza után egy kitűnő végjátékra számíthattak a nézők, ahol akár hat pilóta is csatázhat a pole-pozícióért. Ehelyett azonban Lewis Hamilton varázsolt egyet, egészen elképesztő, a hétvége során sosem látott tempóval rukkolt elő és alaposan elporolta a riválisokat. A harmadik helyezett Sebastian Vettelnek már hat tizedet adott, saját csapattársának még többet.

„Ez egy varázslatos időmérő edzés volt egy csodálatos körrel, ami nem tudom, honnan jött, de nagyon összeállt. Köszönetet szeretnék mondani a teljes csapatnak, mindenkinek a gyárban is a kemény munkáért. Ezt az egy kört kellett rendkívüli módon megnyomnom és sikerült is. Volt a gyors körömben több olyan pillanat is, amikor a határon autóztam. Nem hiszem, hogy lehetett volna gyorsabban menni. A szurkolók fantasztikusak, csordultig telt a lelátó, remek érzés körülnézni” – nyilatkozta a pole-pozíció megszerzése után az érthetően boldog Lewis Hamilton.

A harmadik szabadedzés után senki nem számított arra, hogy Hamilton ennyivel a többiek fölé nő


„Győzelemnek fogom fel a rajtpozíciómat. A motor nem volt tökéletesen rendben, voltak gondok a nyomatékkal, de még így is sikerült a második kockába kvalifikálnom magam, ez is mutatja, hogy elképesztő autónk van, nagyon elégedett vagyok. Vigyáznom kell, hogy tisztán eljöhessek a rajttól, onnantól kezdve bármi lehet” – tekintett előre a szintén nagyon elégedett Max Verstappen.

„Nem volt ideális időmérő edzés, a pole-pozíciót tűztük ki célul, de a végén valami hiányzott, így nem is lehetett jobb az eredményem, mint harmadik. Az egyik köröm a lassabb autókon ment el, nem túl szerencsés, ha egy miniversenyt kell vívni a kivezető körön. De mindig vannak más autók is, így nem lehet erre fogni. A végén volt két tiszta köröm, de egyik sem volt olyan gyors, mint amennyire szerettük volna. Innen kissé nehezedik a helyzetem a versenyt tekintve is, de megpróbálunk mindent” – fogalmazott csalódottan a harmadik rajtkockát megszerző Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: