DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Nem jött be a változtatás

Daniel Ricciardo a hatodik rajtkockát szerezte meg a Szingapúri Nagydíjon, így neki maradt a legkevesebb esélye a dobogóért vagy a győzelemért folytatott harcban az élcsapat tagjai közül.

A harmadik szabadedzés után nem érezte a legjobbnak az autót az ausztrál, így változtattak rajta egy kissé. Ez viszont nem jött be, mivel Daniel Ricciardo csak  hatodik pozíciót szerezte meg a rajtrácson, és majdnem egy másodpercet kapott az űridőt autózó Lewis Hamiltontól.

Max Verstappenhez hasonlóan az ausztrál pilóta is azt érezte, hogy a Renault motorja nem az igazi: „Őszintén szólva akadt egy kis gondunk a motorral, de nem ez volt az ok, amiért visszaesett a tempónk az időmérőn. Most még nincs meg erre a válaszunk.”

 ricciardo-a-szingapuri-idomerorol.2018



„Eszközöltünk egy kis változtatást a harmadik edzés után, és versenyzőként rögtön tudja az ember, hogy ez a változtatás működik-e vagy sem. A Q1-ben úgy érződött, hogy működni fog a dolog. Úgy látszott, hogy csakúgy, mint a többiek, a Q2-ben és a Q3-ban mi is találhatunk egy másodpercet, ha nem többet, de holtponton ragadtunk. Nem tudom miért, de mi voltunk az egyetlenek, akik nem tudtak most javulni” – folytatta a fentebb már említett problémával Ricciardo.

A Red Bull versenyzője csalódott, de reménykedik a jó taktikában: „Most egy kicsit nehéz elengedni ezt az időmérőt, ez még túl korai. Bár jó a tempónk, nehéz lesz itt előzni, de meg fogjuk próbálni. Abban reménykedhetünk, hogy az előttünk lévő autóknál elfogy a gumi, és kénytelenek lesznek kétszer kiállni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: