DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen „egy fényévvel” kikapott Grosjeantól

A Haas dán pilótája – akit Ericsson ütött ki a Q1-ben – maga sem érti, hogyan maradhatott el egy másodperccel csapattársától, aki végül nyolcadik rajtkockát szerzett, és különösen büszke teljesítményére.

A Szingapúri Nagydíj időmérőjének egyik negatív meglepetése Kevin Magnussen volt: a Haas dán pilótája nem jutott tovább a Q1-ből – a sauberes Marcus Ericsson ütötte el a Q2-be kerüléstől –, teljesítményének rossz megítélését pedig fokozza, hogy ugyanebben az etapban csapattársa, Romain Grosjean negyedik időt teljesített. A 16. rajthelyről induló Magnussen maga sem érti, mi a szenvedés oka:

„Nem gondolom, hogy bármi különleges dolog történt volna. Egyszerűen nincs meg a tempónk hétvégén, nagyon furcsa. Nincs válaszom arra, miért hiányzik ennyi sebesség. Egy másodperc lemaradás (Grosjeanhoz képest) olyan, mint egy fényév” – idézi a planetf1.com Magnussent. „Nem csupán egy helyről van szó, teljes egészében hiányzott a tempó. Pedig az autó egyensúlya megvan, tehát nem igazán tudok választ adni. Úgy tűnik, kemény nap vár ránk.”



Grosjean eközben a Q3-ig jutott, ahol a nyolcadik rajtkockát szerezte meg – ez második hely a középcsapatok különversenyében a „pole-pozíciós” Sergio Perez mögött.

„Úgy gondolom, kiváló teljesítményt nyújtottam. Az utolsó körömben óriási túlkormányzottság lépett fel a 21-es kanyarba menet. Úgy saccolom, körülbelül három tizedmásodpercet veszítettem ott, tehát nagyon szoros lehetett volna Perezzel. A Force India nagyon gyors volt Monacóban, ez a pálya ahhoz hasonlít, ezért kicsit meglepődtem. Kár, hogy Kevinnek nem sikerült bejutnia. Talán egy tized hiányzott neki, az ilyen pályán pedig mindig nehéz megtalálni a határt a Q1-ben” – mondta Grosjean, kitérve szenvedő csapattársára is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: