DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Kezdő hibát vétettem

A Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén Lewis Hamilton kis híján felöklelte hátulról Sebastian Vettelt. A brit szerint a saját, kezdő hibájából történt az incidens, de végül megúszták.

A Mercedes-pilóta megpróbálta a tizennégyes kanyar előtt megelőzni a lassabban haladó Vettelt, de rosszul számította ki a sebességkülönbséget, túl közel voltak már a jobbkanyarhoz. Hamilton csak úgy tudta elkerülni a csattanást, hogy teljesen elfékezte az első abroncsait és az autót folyamatosan balra húzva a menekülőútra terelte autóját.

Végül az ütközést valóban sikerült elkerülnie és a Mercedesben sem okozott semmilyen kárt, azt leszámítva, hogy annak a szett guminak ezzel lőttek. Visszatolatott pár métert, majd folytatni tudta az edzést. Az idei évben inkább Vettel hibáitól hangos a sajtó, ám most maga Hamilton ismerte el, hogy az ő, igen buta rontása miatt történt az elfékezés.

Hamilton elnézte, de sikerült elkerülnie Vettelt


„Nem sokkal korábban elengedtem a srácokat magam mellett (Vettelt és Sergio Perezt), utána azonban mindketten lelassítottak. Ekkor úgy döntöttem, hogy inkább igyekszem visszavenni a helyemet” – idézi Hamiltont a Motorsport.com szakoldal.

„A fékegyensúlyom túlságosan is az első kerekeken volt. Sebastian ismét megpróbált gyorsítani, ekkor padlóféket nyomtam, mert úgy nézett ki, hogy telibe trafálom őt. Folyamatosan balra húztam az autót, ezzel elkerültem az ütközést, igaz, az abroncsaimnak annyi lett.”

„Az esetet az én kezdő hibám okozta, ami nem túl gyakran történik meg” – tette hozzá a brit ász. A Mercedes egyelőre nem tűnik esélytelennek Szingapúrban sem, péntek délután legalábbis nem látszott az a szenvedés a csapaton, ami az elmúlt években, különösen Hamilton volt elemében, minimális hátránnyal Kimi Raikkönen mögött a második helyen zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: