DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Brundle: Vettel túl sokat hibázik

Saját dolgát nehezíti meg Sebastian Vettel ebben az évben. A monzai, első körös baki után Szingapúrban is megkóstolta a falat, emiatt értékes időt veszített este. De még így is győzhet.

A Szingapúri Nagydíj második szabadedzése másfél óra helyett már alig harminc perc után véget ért Sebastian Vettel számára. A falak között centikre száguldoznak a pilóták, a német azonban az egyiket nagyon elmérte és a jobb első, valamint a jobb hátsó kereket is erőteljesen a falnak koccantotta. 

Jól érezte, hogy gond lehet az autóval, a kört be sem fejezve azonnal a bokszba hajtott átvizsgáltatni a Ferrarit. Jól tette, a szerelők ugyanis (valószínűleg az ütközés következtében) megsérült hűtőrendszer miatt már nem is engedték többet pályára gurulni a négyszeres világbajnokot. Ezzel viszont rengeteg időt veszített, ráadásul az önbizalmának sem valószínű, hogy jót tesz, hogy Monza után újra, saját hibájából szenved hátrányt.

Vettel elvesztett egy értékes órát a második szabadedzésen


„Elég durván megpuszilta a falat. Ahogy elhaladt mellettem, érezni lehetett az autóból áradó égett szagot. Az ember nem így szeretne kezdeni egy fontos versenyhétvégét, Sebastian Vettel egyszerűen túl sok hibát követ el” – mondta el véleményét az egykori F1-es versenyző, a jó ideje televíziós szakértőként dolgozó Martin Brundle a Sky Sports tévéadásában.

„Az ilyen típusú pályákon körről körre kell felépíteni az önbizalmunkat. Semmi szükség arra, hogy egy ilyen vezetői hiba miatt ilyen sok értékes, pályán tölthető időt dobjunk el magunktól. Igaz, számomra nem egyértelmű, hogy a hűtőrendszer meghibásodása valóban a falhoz koccanás miatt következett be.”

A szakértő azonban nem írja le a német esélyeit. „Ugyanakkor Sebastiannak megvan a kora és a megfelelő bölcsessége ahhoz, hogy tudja, az időmérőig hogyan építse fel magát és hogyan keverje a kártyákat. Tudja, hogy rosszul kezdte a hétvégét, de azzal is tisztában van, hogy le kell győznie a Mercedest és a Red Bullt is. Van még ideje a javításra” – tette hozzá Brundle. Vettel maga is úgy gondolja, a versenyszimuláció kiesése ellenére is megmaradtak az esélyei.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: