DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: Segítem Lewist, ahogy csak tudom

A Mercedes finn pilótája Szingapúrban kimondta: készséggel fog asszisztálni csapattársa vb-címéhez, mivel neki már alig van esélye. Az időmérőn nem kevesebb, mint hét tizedet kapott Hamiltontól.

Valtteri Bottas már Monzában is segítette csapattársát, Lewis Hamiltont – késleltetett első kiállásával lassította Kimi Raikkönent –, Szingapúrban pedig nyíltan ki is mondta: az ő bajnoki reményei már elúsztak, ezért támogatni fogja a Mercedes vezérpilótáját, ahogyan módjában áll.

„Megértem, hogy Lewis bajnoki címért harcol, míg az én esélyeim már nagyon kicsik. Így ha tudom őt segíteni, hogy megcsinálja, akkor fogom is” – idézi az F1i.com Bottast. Az Olasz Nagydíj visszhangjaként a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene „kormonyiknak” nevezte Bottast, majd bocsánatot kért érte. „Megengedett, hogy mindenki kimondja, amit gondol. Van, amin jól szórakozok.”



„Nekem igazán az számít, hogy én hogyan teljesítek, és hogyan dolgozik a csapat. Mindkét versenyző a csapatért ténykedik. Nekik nem az a szándékuk, hogy tönkretegyék a versenyem, én viszont ott akarok segíteni, ahol tudok. Monzában például hosszabb első etapot teljesítettem, de a verseny vége felé a frissebb abroncson támadni tudtam, és végül meglett a dobogó. A csapat azt akarja, hogy mindketten sikerrel járjunk” – értelmezte a két hete történteket a csapatjátékos Bottas.

A finn Szingapúrban tetemesen elmaradt csapattársától, csak a negyedik helyre kvalifikált 0,687 másodperc hátrányban, de akár itt is jó szolgálatot tehet Hamiltonnak, ha a harmadik pozícióból induló Vettel elé kerül.

„Nem ideális, ez nyilvánvaló. Lewis nagyszerű kört teljesített, és azt hittem akkor, az én köröm rendben van, de kiderült, hogy nem volt elég jó. A Red Bull meglepően gyorsnak tűnt az FP3-hoz képest, de jó, hogy ők is csatában vannak rajtunk és a Ferrarin kívül. Mindenki tudja, hogy itt nehéz lesz előzni. A három csapat közel lesz egymáshoz, szerintem nehéz lesz a dolgunk, mert mindannyian ugyanarra hajtunk” – mondta a BBC-nek Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: