Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. április 26. péntek
F1

Vettel nem pánikol a kiesett versenyszimuláció miatt

A német szerint elegendő alaposan áttanulmányozni Raikkönen és az ellenfelek pénteki programját. Szoros hármas csatára számít Szingapúrban a Red Bull részvételével.

Mindössze kilencedik időt futott a második szabadedzésen Sebastian Vettel, miután hiperlágy gumis gyorskörén a falnak ütközött, autója pedig megsérült, egy szivárgás miatt már nem tért vissza a bokszból. A ferraris épp az edzésnap egyik legfontosabb szakaszáról, a versenyszimulációról maradt le.

„Nyilván egy kicsit több történt egy csóknál, aztán elővigyázatosak voltunk, és úgy döntöttünk, nem megyünk tovább” – mondta a racer.com-nak Vettel a nap végén. „Veszítettünk egy kis időt, ami nem ideális, mindazonáltal úgy vélem, jó érzetem van az autóval, és szerencsére már jártam is itt, a pályát ismerem. Holnap a kulcs a helyes egyensúly megtalálása lesz, és az, hogy kicsit jobban ráérezzek az autóra, mint ma este. Nyilván az egy jó dolog, hogy Kiminek sima edzése volt.”

„Nincs okunk pánikolni, egyáltalán nincs” – idézi a négyszeres szingapúri győztest a crash.net. „Azt hiszem, mostanra már kitapasztaltuk, hogyan olvassunk a többiektől, belelássunk a különböző gumikon teljesített etapjaikba. Ez utóbbi lesz a kulcs vasárnapra. Vissza tudjuk hozni holnap, amit elveszítettünk.”

Vettel szoros csatát vár az időmérőn és versenyen, úgy vélekedik, a Red Bull is harcban lesz, mely a második edzésen a köridőlistán kissé elmaradt: „Úgy vélem, nagyon szoros lesz a három csapat között. A Red Bull talán közelebb van, gyorsnak tűntek. Nem fogjuk igazán tudni vasárnapig, mi a helyzet, de itt az időmérő közismerten fontos, így majd holnap megláthatjuk” – zárta nyilatkozatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?