DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton háromesélyes csatát jósol

Az első edzést a Red Bullok, míg a másodikat Raikkönen nyerte meg, de a Mercedes sem lehet elkeseredve a Szingapúri Nagydíj péntekje után. Hamilton és Bottas is pozitív az autó tempóját illetően.

Igaz, általában a szabadedzésekből nem vonhatók le messzemenő következtetések, a Mercedes mégis bizakodhat az első napos teljesítményét követően. A második gyakorláson Lewis Hamilton mindössze 11 ezreddel maradt el az élen záró Kimi Raikkönen mögött.

A négyszeres világbajnok brit a délelőtt értékelésével kezdte mondandóját: „A nap első edzése jó volt, bár ez nem látszott az időkön, mivel nem használtuk a hiperlágyakat. Végigvittük a programunkat, kipróbáltunk néhány beállítást, és jó eredményeket kaptunk.”

hamilton-a-szingapuri-edzesekrol-2018



„Közel vagyunk a Ferrarihoz, de szombaton derül ki, milyen gyorsak valójában. A srácok keményen dolgoznak itt a pályán és a gyárban egyaránt, hogy javítsanak az autón, és most határozottan jobbnak érzem, mint korábban” – osztotta meg tapasztalatait Hamilton a Mercedeséről.

„Hihetetlen a pálya, sokkal gyorsabbak vagyunk, mint tavaly, de ez azt is jelenti, hogy nehezebb egy jó kört összerakni: nagyobb erők hatnak ránk, gyorsabban kell reagálni, és meleg van a pilótafülkében.”

„Meglátjuk, hogyan alakul a szombat, de úgy néz ki, hogy egy háromesélyes csata lesz a Ferrari, a Red Bull és közöttünk” – zárta jóslatával Hamilton.

Csapattársa, Valtteri Bottas is elégedetten kezdte nyilatkozatát: „Nagyon meleg és összességében pozitív napot zártunk. Az első edzésen a lágyakat próbáltuk ki, míg a többiek a hiperlágyakon és az ultralágyakon mentek. Tudtuk, hogy sokat javulhatunk a többi keveréken. Az első gyakorlás így jobbnak is látszott, mint tavaly.”

bottas-a-szingapuri-edzesekrol-2018

„A másodikon a Ferrari és a Red Bull is nagyon gyorsnak tűnt, de nem voltak olyan messze. Az autó nagyban javult a magas leszorítóerős beállításnál. Sokkal gyorsabb, mint a szezon kezdetén” – mutatott rá a legnagyobb pozitívumra a finn.

„Nagy változtatásokat eszközöltünk az első és a második edzés között, de nem mindegyik volt pozitív, így ezen még dolgoznunk kell az éjjel. Rendkívül nehéz megtalálni a tökéletes egyensúlyt erre a pályára, mivel sok az elnyújtott kanyar, így még van tennivalónk bőven.”

„Megvan a lehetőségünk a jó eredmény eléréséhez ezen a hétvégén, de az autónak tökéletesnek kell lennie a Ferrari és a Red Bull legyőzéséhez. Nem raktam össze jó kört, de úgy tűnt, hogy megvan a tempó, így remélhetőleg szoros időmérőnk lesz szombaton” – zárta csapattársához hasonlóan Bottas értékelését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: