DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso párhuzama Vandoorne és Leclerc között

Miután a McLaren leszerződtette Lando Norrist és Carlos Sainzot, Stoffel Vandoorne valószínűleg ülés nélkül marad 2019-ben. Pedig Alonso nagyon szeretné őt topcsapatban látni.

Ha esetleg idén minden kísérlete kudarcba fullad és jövőre valóban egyetlen hely sem lesz szabad Stoffel Vandoorne számára, akkor is azt reméli jelenlegi csapattársa, hogy a tehetséges belgát nemsokára felfedezi egy élcsapat, ahol megmutathatja valós tudását. A tehetsége ugyanis nem kérdőjelezhető meg.

Bár az érintett pilóta is érzi, hogy rendkívül kis esélye maradt annak, hogy a mezőny tagja maradjon jövőre is, Fernando Alonso szerint viszont igenis ott lenne a helye, ráadásul egy ütőképes istállónál. A juniorkategóriákban ugyanis kiválóan teljesített a belga, a Formula-2-es bajnokságot is fölényesen nyerte meg, ahogy tavaly Charles Leclerc tette.

Leclerc jövőre már topcsapatban, Alonso szerint Vandoorne is ezt érdemelné


„Stoffel esetében is előjön, hogy az embernek szerencsésnek kell lennie a döntéseinél és a teljesítménye tekintetében is. Remélhetőleg hamarosan talál ülést egy élcsapatnál, az alsóbb kategóriákban ugyanis már megmutatta kitűnő tehetségét” – nyilatkozta Fernando Alonso a Motorsportweek szakoldalon.

„A szituáció rettentően szerencsétlen az ő helyzetében, hogy éppen akkor csatlakozott a McLarenhez, amikor az istálló a legmélyebben van. Csak Charles Leclerc és Stoffel voltak képesek igazán domináns teljesítménnyel megnyerni az F2-es szériát. Ehhez képest, egyikük egy Ferrariba ülhet bele, a másikukkal pedig még a McLaren sem számol jövőre.”

„Lando Norris az egyik legtehetségesebb ifjú pilóta, most komoly lehetőség előtt áll. A legjobbakat kívánjuk neki és igyekszünk segíteni a srácnak, hogy minél hamarabb megszokja új környezetét és szerepkörét, jó esélye van, hogy kitűnjön a Formula-1-ben is” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: