DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Mások durvább dolgokat is megúsznak

Max Verstappen még mindig nem tudta elengedni olaszországi büntetését, és újra azt hangoztatja, hogy nem következetesek a versenybírók a büntetések kiosztásánál.

Max Verstappent a Valtteri Bottasszal bekövetkezett ütközése után büntették meg a versenyfelügyelők Monzában, ami miatt két pozíciót is bukott. Akkor azt mondta: „Ezzel megölik a versenyzést!” Véleménye azóta sem változott a balhés helyzetekben általában résztvevő fiatal pilótának.

„Otthon elemeztem néhány esetet a tavalyi futamról, hiszen ha visszamennénk 10-15 évet, az egy kissé irreleváns lenne, de 2017-ben szinte ugyanez történ Stroll és Massa között” – mondta el Verstappen az Autosportnak.

Verstappen - szerinte - szabályosan járt el


„Massa nagyon okosan csinálta, és bár nem értek össze a kerekek, de már a fehér vonalon volt, sőt kicsit még a füvet is érintette. De még mindig a vonalon volt a kerék. Persze én mindig is annyira meg fogom nehezíteni az ellenfeleim dolgát, amennyire csak tudom, ha meg akarnak előzni. És minden egyes milliméterért harcolni fogok, ahogyan azt most is tettem, és szerintem túl kemény döntést hoztak.”

„Ráadásul visszanéztem, mik történtek Monzában, mások egyszerűen letolták egymást a pályáról, sérülést okoznak a másik autójának, összeütköznek, de a mi autóink nem sérültek meg. Egyszerűen összeértek a kerekek, emiatt pedig neki szélesen kellett fordulnia. Nem tettünk kárt az autókban, ezért gondolom azt, hogy túlságosan szigorú döntést hoztak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: