DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ocon: Idén 11-3-ra vezetek Perez ellen...

A Force India francia F1-es pilótája rendkívül csalódott a kialakult helyzet miatt - szerinte egyre kevesebb az esélye, hiába tesz meg mindent, hiába dolgozik keményen és hiába teljesít egyre jobban.

Egyre nehezebb helyzetben van Esteban Ocon, aki hatalmas tehetsége és az elmúlt két szezonban mutatott eredményei ellenére ülés nélkül maradhat 2019-re - van, aki szerint ez a sportág szégyene lenne, de mégis elég komoly az esély arra, hogy nem talál magának csapatot a Mercedes-támogatást élvező francia.

"Nem vagyok frusztrált, inkább csalódott, ez a jobb szó rá" - idézi Ocont az Autosport. "Nem vagyok mérges senkire és semmire, de nagyon keményen dolgoztam, hogy bejussak az F1-be és nagyon keményen dolgoztam itt is az elmúlt két évben. Idén fejlődtem tavalyhoz képest és az időmérőkön jelenleg 11-3-ra vezetek Sergióval (Perez) szemben. Keményen küzdök azért, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek, de nehéz lenyelni, hogy úgy jövök ide, hogy nem tudom, mit csinálok jövőre."

okker



Ráadásul úgy néz ki, hogy a folyamatban lévő tárgyalások nem alakulnak jól számára. "Még mindig van remény, de már egyre kevesebb. Ezért vagyok igazán csalódott, mert látom, hogy nem csak az eredmények számítanak. Vannak más dolgok is és ezek tesznek csalódottá, hiszen úgy kerültem ebbe a szituációba, hogy két hónapja még jó helyzetben voltam" - magyarázta.

Christian Horner a Red Bull részéről világosan elmondta, hogy csak azért nem szerződteti Ocont a Toro Rossóhoz, mert a pilótának megállapodása van a Mercedesszel, de a francia szerint ő és Toto Wolff soha nem beszéltek erről. "Amit én tudok, az az, hogy szerződésem van a Mercedesszel és soha nem beszéltünk erről. Azonban aminek számítani kellene, azok az eredmények, illetve hogy a pilóta mennyi munkát tesz bele, az ezen felülieknek nem szabadna."

Ocon még hozzátette, hogy tárgyalnak a Williamsszel, de nincs túl sok reménye ezzel a megállapodással kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: