DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem mondták Vandoorne-nak, miért kell mennie

Fernando Alonso önként, Stoffel Vandoorne viszont kényszerből hagyja ott a McLarent év végén. Szingapúrban az is kiderült, hogy a csapat nem mondta meg a belgának, miért nem mellette döntött.

A wokingi alakulatnál többé-kevésbé így is marad az eddigi helyzet. Egy tapasztaltabb pilóta, Carlos Sainz mellé egy újoncot, Lando Norrist igazolták le. Stoffel Vandoorne két évet töltött a csapatnál, de az utóbbi futamok vergődése nem győzte meg a vezetőséget a maradásról. A belga helyzete elég nehézkesen alakul, mivel egyre kevesebb üres ülés marad az F1-ben.

A fiatal versenyző érdekes információt árult el menesztéséről: „Nyilván ez a csapat döntése, amit tiszteletben kell tartani, de arra nem volt magyarázat, miért. Úgy gondolom, ezt tőlük kellene kérdezni, hogy lássuk, mi a pontos stratégiájuk a jövőre nézve. Persze jó lenne tudni, mi az ok, de úgy vélem, hogy nem sokat kell ezen magyarázni.”

 vandoorne-a-jovorol-2018



A McLaren a Toro Rossóhoz beajánlotta a fiatal belgát, de Vandoorne-nak, ha versenyezni akar, nyilván a száguldó cirkuszon kívül is szét kell majd néznie: „Sokat tárgyaltunk már, és nem csak a Formula-1-en belül. Felkerestünk néhány más szériát is, amikről remélhetőleg az elkövetkező hetekben még többet fogok tudni.”

„Amíg az F1-ben bezárulnak a kapuk, addig nyitva kell hagyni más lehetőségeket is. Van néhány érdekes projekt, ami jó lehet a következő évre, de jelenleg még semmiről nem döntöttünk – még mindig szabadúszó vagyok. Egy kicsit furcsának tartom, hogy így elengednek.”

Vandoorne nem tartja valószínűnek, hogy a csapatnál maradhatna egy másik szériában: „Ez attól függ, mik a McLaren tervei a jövőben. Nem hiszem, hogy már pontosan tudják, mit fognak csinálni, és mennyire vesznek majd részt az IndyCarban. Nem tudni, hogy egy egész szezont, vagy csak néhány futamot akarnak teljesíteni. Amíg a csapat nem döntött, mit akar csinálni, addig nehéz döntéseket hoznom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: