Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. április 25. csütörtök
F1

Új fejlesztésekkel érkezett a Force India

Otmar Szafnauer abban reménykedik, hogy a csapat folytatni tudja a fantasztikus szereplését Szingapúrban is, ahová új aerodinamikai felszereléseket visz magával a rózsaszín istálló.

A Force India Monzából is egy kettős pontszerzéssel távozott, mivel – Romain Grosjean kizárásának is köszönhetően – a hatodik, illetve a hetedik helyet szerezték meg. A nyári szünetben tulajdonosváltáson esett át a csapat, és Spában még 0 ponttal álltak a tabella utolsó helyén, azonban most már 32 egységgel a konstruktőri bajnokság 7. helyén állnak.

Otmar Szafnauer, csapatfőnök és vezérigazgató szerint az istálló megérdemli az elismerést az elmúlt két futam után: „Két erős hétvége után érkezünk Szingapúrba. Belgiumban és Olaszországban is maximálisan kihasználtuk a lehetőségeinket. Az, hogy ezen a két versenyen 32 pontot szereztünk, egy Pazar teljesítmény az egész csapat részéről, akik megérdemlik, hogy elismerjék őket az augusztusi bizonytalan időszak után.”

Végre fejlesztések lesznek a Force Indián

Szafnauer hiszi, hogy Szingapúr is nagyszerű lehetőségeket tartogat számukra, ahová megújult aero-csomaggal érkezik meg a Force India: „Azt hiszem, Szingapúr egy nagyszerű lehetőség arra, hogy folytassuk ezt a fantasztikus szériát, és újabb pontokat szerezzünk. Tradicionálisan jól szerepelünk ezen a helyszínen, a pilótáink pedig szeretik az utcai pályákat. Most pedig talán egy kicsivel még többet tudunk majd kihozni az autóból az aerodinamikai fejlesztéseinknek köszönhetően.”

Az új alkatrészeket a pénteki szabadedzéseken láthatjuk majd először a Force Indiákon, és ezzel nem titkoltan az a céljuk, hogy megelőzzék a McLarent is a pontversenyben.

„Nem egyszerű bevetni az új fejlesztéseket péntekenként, kielemezni őket pedig még enneél is munkásabb, de remélhetőleg nyerünk majd vele valamit. Szeretném, ha Szingapúrban is versenyképesek tudnánk lenni, és a fejlesztéseink előrébb visznek majd minket a szezon utolsó harmadában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?