Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull nem számol Schumacherrel

A napokban merült fel a hír, hogy a Toro Rosso egy váratlan húzással az F3-ban szárnyaló Mick Schumachert szerződtetné már a jövő évre. A bikák főtanácsadója szerint azonban erről nincs szó.

Másfél évadon át semmi különöset nem mutatott a Formula-3-ban a hétszeres világbajnok fia, néhány dobogós helyezésen kívül semmilyen kiugró eredménye nem akadt. A szakemberek sem igazán gondolták, hogy komoly jövője lehet a száguldó cirkuszban a tizenkilenc éves ifjú németnek.

Spa-Francorchamps-ban azonban elkapta a fonalat a legenda fia és azóta sorra nyeri a versenyeket. Belgium óta sorozatban mind a négy helyszínen összejött a futamgyőzelem, legutóbb a Nürburgringen például tarolt, mindhárom futamon az első helyen intették le.

Marko egyértelműen cáfolta a pletykát Schumacherről

Ezzel hirtelen a bajnokságban is drasztikusan csökkentette hátrányát a korábban kényelmes előnnyel vezető Dan Ticktummal szemben, teljesen nyílt a bajnoki cím sorsa, amit Mick Schumacher szeretne is megszerezni. Amilyen formát mutat az utóbbi hetekben, erre bőven meg is van az esélye.

A hirtelen bombaformába került Schumachert az olasz sajtó máris összeboronálta a Toro Rossóval, ám a Red Bull főtanácsadója gyorsan lehűtötte a kedélyeket. „Mick nincs a listánkon. Semmilyen kapcsolatban nem állunk vele” – nyilatkozta Helmut Marko az Auto Bild című lapnak.

Az FIA elnöke is úgy vélekedik, hogy még időt kell adni a hétszeres világbajnok fiának, mielőtt bekerülne a Formula-1-be. „Nagyszerű pilóta, de még tanulnia kell. Időt kell adnunk neki. Eleve nagy nyomás alatt van, mert komolyak az elvárások vele szemben” – reagált Jean Todt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?