DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Todt: Nem bánnám, ha még több verseny lenne

Jean Todt egyáltalán nem bánná, ha a jövőben akár 22 vagy 23 verseny lenne. A jelenlegi mennyiséggel is elégedett, és úgy gondolja, a Liberty Media jó munkát végez e téren.

Bár a jelenlegi, 21 futamot számláló versenynaptárra is panaszkodnak a csapatok, az FIA első embere, Jean Todt egyáltalán nem bánná, ha a közeljövőben még ennél is több Formula-1-es versenyhétvégét láthatnánk egy szezonban. A csapatok személyzetének már ez a mennyiség is megterhelő, de rengeteg helyszín áll sorban azért, hogy futamot rendezhessen a jövőben.

A jövőbeli F1-es versenynaptár egyik legnagyobb várományosa alighanem Miami, de egy Dán Nagydíjról is esett már szó, többször is. Az FIA elnöke, Jean Todt azt mondta, támogatná a Liberty Mediát abban, hogy kibővítsék a versenynaptárat.



„Jelen pillanatban azt gondolom, hogy a 21 egy jó szám” – idézi Todtot a Le Figaro. „Azután viszont, ha csak 20, de ha 22-23 verseny lenne egy évben, azzal sem lenne semmi kifogásolnivalóm. Úgy látom, a Liberty Media rendkívül elfoglalt ezt a témát illetően, és nagyszerű munkát is végeznek, ezt is alátámasztja az a tény, hogy mekkora az érdeklődés egy futam rendezése iránt. Mindent beleadnak, hogy modernizálják a sportot és reklámozzák azt az egész világon.”

Persze jó kérdés, hogyan zsúfolnának bele akár 23 nagydíjat a naptárba, hiszen idén volt rá először példa, hogy három egymást követő hétvégén is futamot rendeztek, és a csapatoknak nem nagyon nyerte el a tetszését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: