DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mindkét autóval a Q3-at célozza a Sauber

Hiába lassít idei fejlesztésein a svájci kiscsapat, a Ferraritól érkező szakemberük így is abban bízik, hogy Leclerc mellett Ericsson is több Q3-as teljesítményre lesz képes a szezon vége előtt.

Kifejezetten optimistán látja a 2018-as Formula-1-es szezon hajráját az Alfa Romeo Sauber. A Ferraritól és az Alfa Romeótól jelentős támogatást élvező alakulat teljesítménye az idei év egyik pozitív meglepetése, a maranellóiak egykori főtervezője pedig abban bízik, hogy a csapat a lassuló fejlesztések ellenére a maradék hat futamon további nagyszerű eredményekkel gazdagodik.

„Bízom benne, hogy a következő néhány futamon fejlődni fogunk, és mindkét autónkkal egyre közelebb kerülünk a Q3-hoz. A jelenlegi irányunk megfelelő. A fejlesztéseink tempóján a szezon előrehaladtával lassítunk, és nagyrészt a jövő évi autóra helyezzük a hangsúlyt. Ez nagy kihívást, de egyben nagy lehetőséget is jelent, hiszen még közelebb kerülhetünk a nagyokhoz” – nyilatkozta a tavasz óta a Sauber kötelékeit erősítő szakember, Simone Resta.

 leclerc-monza-action

A középmezőnyben körülbelül olyan szoros a helyzet, mint ezen a képen, szóval nem lesz egyszerű dolguk


A Sauber idei szezonja elsősorban Charles Leclerc-nek köszönhetően alakult kifejezetten pozitívan, Marcus Ericsson az időmérőkön és a futamokon is legtöbbször monacói csapattársa mögött kullogott. A svédnek van félnivalója a csapaton belüli mozgolódás miatt, ezért abban bízik, hogy a legutóbbi, gyengébben alakuló versenyt követően Szingapúrban kedvezőbb körülmények fogadják.

„A vártnál kicsit lassabbak voltunk, arra számítottunk, hogy egy Monzához hasonló pályán jobban fogunk teljesíteni. Hogy őszinte legyek, a legkisebb leszorítóerőt igénylő pályákon – így Spában is – gyengébben szerepelünk. Mindannyian várjuk Szingapúrt és a nagyobb leszorítóerőt kívánó pályákat, hiszen a nyári szünet előtt is jól teljesítettünk ezeken” – magyarázta.

Ericsonnal egyébként Leclerc is egyetértett abban, hogy a Monzában mutatott teljesítményük elmaradt az elvártaktól. „Arra számítottam, hogy ettől sokkal gyorsabbak leszünk. Szerintem eddig akárhányszor hoztunk fejlesztést, annyiszor léptünk előre, de most nem ez volt a helyzet. Rá kell jönnünk, hogy pontosan mi történt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: