DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Arrivabene nem gondolta komolyan, hogy Bottas egy komornyik

A Ferrari csapatfőnöke az Olasz Nagydíj hevében komornyiknak nevezte a Mercedes versenyzőjét, Valtteri Bottast, amelyet azóta már megbánt, és bocsánatot is kért a finn pilótától.

Valtteri Bottas idén már másodszor kapott csapatutasítást, amikor az Olasz Nagydíjon tovább kint tartották őt a tervezettnél, és azt mondták a fülére, hogy egyetlen dolga lesz: tartsa maga mögött Raikkönent. Bottas hibátlanul végre is hajtotta ezt az utasítást, Hamilton pedig így könnyedén ledolgozta a hátrányát Raikkönenhez képest, akinek tropára mentek a gumijai honfitársa szélárnyékában.

A versenyt végül Lewis Hamilton nyerte meg, Raikkönen pedig a második helyen ért célba. Amikor megkérdezték a verseny után Arrivabenét arról, miért nem beszélték meg előre, hogy Raikkönen segítsen Vettelnek, ennyit mondott: „Mi versenyzőket alkalmazunk, nem komornyikokat!”

A pillanat hevében olyat mondott Arrivabene, amit nem gondolt komolyan


Azóta már természetesen megbánta a Scuderia csapatfőnöke, amit a pillanat hevében mondott a Mercedes versenyzőjéről: „Abban a pillanatban, hogy kimondtam, már tudtam, hogy ez feszültséget fog generálni. Azóta már volt pár üzenetváltásom Valtterivel, és bocsánatot kértem tőle a kijelentésem miatt, szerettem volna, ha megérti, nem gondoltam komolyan. Egyszerűen kicsúszott a számon, de ez nem az a jelző, amivel Bottast illetném. Nagyra értékelem, hogy válaszolt nekem, és megértette a szituációt.”

A Ferrari csapatfőnöke még most is azt vallja egyébként, hogy nem volt szükség csapatutasításra Monzában: „Csak annyit mondtam nekik, hogy ne csináljanak hülyeséget. Sokan azt mondják, hogy Kimi Seb ellen dolgozott. De mégis mit kellett volna tennie? Ugyanazt csinálta, amit Seb vagy Lewis is tett volna. Értelmetlen ujjal mutogatni, mikor még ilyen sok verseny van hátra. Ezt az egész csapat nevében mondom: nem számít, ki hibázott; a versenyző vagy a pilóta. Valakinek válaszolnia kell, és ez az ember én vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: