DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Szingapúr a Ferrari pályája, de ez mit sem jelent

Azután, hogy Monzában győzelmet aratott a Mercedes, most hétvégén Szingapúrba látogat az F1 mezőnye. Toto Wolff szerint a Ferrarinak kedvezhet a pálya, azonban a szezon ezen szakaszában ez mit sem ér.

Olaszországban, hazai közönség előtt sem sikerült győzelemre váltania a Ferrarinak az időmérőn megszerzett első rajtsort, Toto Wolff szerint azonban Szingapúrban javíthat a Scuderia, hiszen az elmúlt években nem feküdt a Mercedesnek ez a pálya.

„Az olaszországi eredmény egy nagyszerű elismerés mindenki számára, aki a csapatnál dolgozik” –kezdte a Mercedes csapatfőnöke. „Tudtuk, hogy Monzában nehéz dolgunk lesz, különösen a Spában elszenvedett vereség után, de egy nagyszerű egyéni megmozdulásnak és a hatalmas csapatmunkának köszönhetően újra sikerült felülkerekednünk a Ferrarin. Persze Monza mindig is feküdt nekünk, és a pálya karakterisztikája kicsit különccé is teszi a versenynaptár többi helyszínéhez képest.”

„Szingapúrban azonban már más a helyzet. A rövid egyenesek, a szűk kanyarok és a huplis aszfalt mind-mind ellenünk vannak. 2015-ben az egyik legkellemetlenebb versenyünket kellett itt átélnünk.”

Egyre élesebb a csata a Mercedes és a Ferrari között


Tavaly csak a harmadik sorból rajtolt a két Ezüst Nyíl, de az emlékezetes rajtbaleset után, melyben mindkét Ferrari és Max Verstappen is elvérzett, Lewis Hamilton megragadta a lehetőséget, és megnyerte a Szingapúri Nagydíjat.

„Tavaly csak a harmadik sor volt a miénk, de a versenyen sikerült egy első és egy harmadik helyet szereznünk. Papíron ez a pálya inkább a Ferrarinak kedvezhet, de a szezon jelenlegi szakaszában már értelmetlen is jóslatokba bocsátkozni, annyira szoros a csata. Egy dolog biztos, hogy Szingapúr nagyszerű látványt fog nyújtani. Az éjszakai versenyzés varázsa és a világítás nemcsak a tévénézőket, de a helyszínen szurkolókat is el fogja kápráztatni. Ami a csapatokat illeti, ez a verseny az egyik legnagyobb erőfelmérő a hőség és a hatalmas páratartalom miatt.”

„Egy hatalmas világbajnoki csata kellős közepén tartunk, és elképeszt az, ami Brixworth-ben és Brackley-ben történik” – utalt rá Wolff, hogy mindenki a legjobbját nyújtja, hogy a Mercedes idén is világbajnok lehessen. „Minden csapattag tudja, hogy ez a legnagyobb harc, amiben részünk volt az utóbbi években. „De minden férfi és nő a lehető legtöbbet hozza ki magából, mindent bevetünk majd, hogy mindkét világbajnoki címet megszerezzük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: