DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Köszönöm Jules-nek, hogy tanított

Érzelmes üzenettel szólalt meg a nyilvánosság előtt Charles Leclerc azt követően, hogy a Ferrari bejelentette őt Sebastian Vettel csapattársaként 2019-re. A monacói ígéri, nem fog csalódást okozni.

A Ferrari pilótacserével kapcsolatos közleménye nyúlfarknyi volt, hiszen mindössze egyetlen mondatból állt, így nem is találhattunk benne nyilatkozatot a csapat jövendőbeli versenyzőjétől. Maga a 20 éves pilóta viszont pótolta ezt a hiányosságot, és Twitteren szólt néhány szót élete eddigi legfontosabb előléptetésével kapcsolatban.

leclerc-bianchi



„Az álmok tényleg valóra válnak... A Suderia Ferrarinál fogok versenyezni a 2019-es Formula-1-es világbajnoki szezonban” – írta, mintegy önmaga számára is nyomatékosítva a történteket. „Az idők végezetéig hálás leszek a Ferrarinak, amiért megadták ezt a lehetőséget. Nicolas Todtnak, aki 2011 óta támogat engem. A családomnak, és valakinek, aki már nincs közöttünk, de akinek ezt az egészet köszönhetem: apámnak. Köszönöm Jules-nek, hogy rengeteget tanulhattam tőle – sohasem fogjuk őt elfelejteni.”

„Minden korábbinál keményebben fogok dolgozni, hogy ne okozzak csalódást. Mindenekelőtt azonban be kell még fejeznünk egy szezont egy elképesztő csapattal, amely megadta számomra az esélyt, hogy küzdjek és megmutassam a bennem rejlő potenciált. Gyerünk tovább, Sauber!”

Leclerc jelenleg 13 pontjával az egyéni tabella 15. helyén áll, ezzel csapata idei egységeinek kétharmada az ő nevéhez fűződik.

A pilótacserével pedig a hinwili istálló sem jár rosszul, hiszen a Ferrarival meglévő, ismét egyre szorosabbá váló kapcsolatuk révén egy világbajnokot ültethetnek Leclerc helyére a következő két évben: 2019-re és 2020-ra ugyanis a Scuderiát elhagyó Kimi Raikkönen érkezik hozzájuk, ami azt jelenti, hogy a finn még 41 éves korában is versenyezni fog a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: