DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hivatalos: Raikkönen távozik a Ferraritól

Megtörtént a hivatalos bejelentés: a Ferrari sajtóközleményben tudatta, hogy Kimi Raikkönen a 2018-as szezon végén távozik a legendás olasz F1-es istállótól.

Kedd délelőtt sajtóközleményben tudatta mindenkivel a Ferrari, hogy a 2018-as Formula-1-es szezon végén Kimi Raikkönen távozik a csapattól. A közleményt Maurizio Arrivabene, az istálló csapatfőnöke írta alá és elmondta, hogy a finn alapköve volt a Ferrarinak az elmúlt évek során pilótaként és emberként is, döntő szerepe volt a csapat felemelkedésében és mindig kiváló csapatjátékos volt.

kimi01



"A Scuderia Ferrari világbajnokaként mindig a csapat történetének és családjának tagja lesz. Mindent köszönünk Kiminek, neki és a családjának is szerencsés jövőt kívánunk" - írta Arrivabene.

Azt egyelőre nem jelentették be, hogy ki váltja Sebastian Vettel csapattársaként Raikkönent, de az eddigiek alapján gyakorlatilag biztos, hogy Charles Leclerc kapja meg a lehetőséget. Érdekes kérdés lehet, hogy mindez hogyan érinti Vettel idei világbajnoki esélyeit, hiszen az Olasz Nagydíj után többen is azt fogalmazták meg, hogy Raikkönen nem támogatta a csapattársát, maga Vettel pedig azt mondta, hogy három autó ellen kell harcolnia.

Raikkönen két ciklusban összesen nyolc évig volt a Ferrari F1-es pilótája, kilenc futamot nyert az istállóval és továbbra is ő a csapat legutolsó világbajnoka a 2007-ben megnyert címével.

FRISSÍTÉS: Közben meg is van Raikkönen új csapata, a cikk ide kattintva olvasható!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: